Καθαρά κέρδη 44 εκατ. για Cenergy το εννεάμηνο

Καθαρά κέρδη 44 εκατ. για Cenergy το εννεάμηνο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης

Ισχυρή διψήφια άνοδο μεγεθών κατέγραψε το φετινό εννεάμηνο, σε ετήσια βάση, η θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, Cenergy. Η βιομηχανία κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα εμφάνισε αυξημένες πωλήσεις κατά 36%, στο 1,04 δισ. ευρώ και αυξημένα κατά 16%, σε περίπου 95 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (α-Ebitda). Στο εννεάμηνο, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 51%, σε 53,1 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους να διαμορφώνονται σε 44,1 εκατ. ευρώ (+44%). Σημαντική αύξηση, κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, κατέγραψε και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, που ανήλθε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο του 1,75 δισ. ευρώ. «Η αύξηση αυτή υποδηλώνει την προσήλωση του ομίλου σε ενεργειακά έργα αλλά και τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης στο προσεχές μέλλον στους τομείς καλωδίων και σωλήνων χάλυβα», όπως ανακοίνωσε χθες η Cenergy.

Σημαντική βελτίωση μεγεθών εμφάνισε η βιομηχανία και κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, έναντι του αμέσως προηγούμενου. Ενίσχυσε δηλαδή κατά 8%, σε 387 εκατ. ευρώ τις πωλήσεις και κατά 48%, σε περίπου 43 εκατ. ευρώ το αναπροσαρμοσμένο Ebitda. Κατάφερε ακόμη, να αντιστρέψει το αρνητικό αποτέλεσμα μετάλλου στον κλάδο καλωδίων του β΄ τριμήνου, γεγονός που οδήγησε το ενοποιημένο Ebitda στα 47,5 εκατ. ευρώ (+105%). Η ισχυρή άνοδος των μεγεθών αποδίδεται στο πλήρες πρόγραμμα παραγωγής της Cenergy, με τα περιθώρια κερδοφορίας για το τρίτο τρίμηνο να παραμένουν σε ικανοποιητικά διψήφια επίπεδα, παρά την αύξηση τιμών στις πρώτες ύλες, αλλά και σε άλλους βασικούς παραγωγικούς πόρους.

«Οι ισχυρές επιδόσεις που καταγράφηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τη δυναμική της Cenergy Holdings, που πηγάζει κυρίως από τη δέσμευσή μας για προσθήκη αξίας σε ό,τι απαιτείται για την ενεργειακή μετάβαση. Στο τρίτο τρίμηνο πετύχαμε υψηλή αξιοποίηση της παραγωγικής μας δυνατότητας σε όλα τα εργοστάσια και των δύο τομέων, επίδοση που επέτρεψε στον όμιλο να πετύχει ρεκόρ πωλήσεων. Ο ισχυρός κύκλος εργασιών συνδυάστηκε με σταθερά περιθώρια κέρδους, οδηγώντας σε μεγάλη αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας μας σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι πρόσφατες αναθέσεις έργων και στους δύο τομείς προσέθεσαν στο ήδη υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, προμηνύοντας μια θετική πορεία μέχρι το τέλος του έτους. Η Cenergy Holdings θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τις παγκόσμιες τάσεις (megatrends) για βιώσιμη ανάπτυξη και θα παραμείνει αρωγός στην πράσινη μετάβαση που συντελείται διεθνώς», ανέφερε ο Αλέξης Αλεξίου, διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανήλθε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο του 1,75 δισ. ευρώ.

Ανά τομείς δραστηριότητας, τα καλώδια, παρά το ασαφές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, φαίνεται να ισχυροποιούν τις επιδόσεις τους λόγω της ισχυρής ζήτησης. Η ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη και η αποδεδειγμένη δυναμική της αγοράς των υπεράκτιων αιολικών πάρκων αναμένεται να τροφοδοτήσουν έτι περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Cenergy.

Ο τομέας σωλήνων χάλυβα προσβλέπει σε θετικά αποτελέσματα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς τους τελευταίους μήνες διαμόρφωσε ένα σταθερό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, που συνδυάζεται με ένα μείγμα έργων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT