Τα πολυτελή εστιατόρια, ιδανικό συμπλήρωμα στα Harrods

Τα πολυτελή εστιατόρια, ιδανικό συμπλήρωμα στα Harrods

To βρετανικό πολυκατάστημα επενδύει στην γκουρμέ κουζίνα βραβευμένων σεφ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, 170 και πλέον ετών, το Harrods πάντα έδινε μεγάλη έμφαση στο φαγητό. Μπορεί να ξεκίνησε ως ένα παντοπωλείο που πουλούσε τσάι και μπισκότα, αλλά νωρίς ασπάστηκε τη φιλοσοφία ενός πολυκαταστήματος με είδη πολυτελείας. Ωστόσο, το εμβληματικό εμπορικό σήμα, το σχεδόν ταυτόσημο με την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέχρι πρότινος θεωρούσε τους χώρους εστίασης σαν ένα σημείο προσωρινού ανεφοδιασμού για έναν καφέ και ένα γενναίο κομμάτι κέικ, προτού συνεχίσει ο καταναλωτής τις αγορές του. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν, όπως αναφέρει σχετικά σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Το κατάστημα επενδύει τώρα πολλά χρήματα σε εστιατόρια, που θεωρούνται προορισμοί και καλύπτουν μεγάλο εύρος επιλογών, με το σκεπτικό πως κι αυτά με τη σειρά τους θα τροφοδοτήσουν τις πωλήσεις του. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το Harrods άνοιξε το εστιατόριο Harrods Social του Τζέισον Αθερτον, καθώς και ένα ζαχαροπλαστείο με περίτεχνες λιχουδιές από τον διάσημο Γάλλο ζαχαροπλάστη Ανζελό Μιζά. Το 2024 το Harrods θα φιλοξενήσει έναν ακόμη αξιόλογο σεφ βραβευμένο με αστέρι Μισελέν, τον Ντέιβ Πάιντ, ιδιοκτήτη του φημισμένου εστιατορίου κρεατικών Burnt Ends της Σιγκαπούρης. Θα είναι το πρώτο δικό του που θα ανοίξει σε ξένο κράτος.

Στις 28 Νοεμβρίου ανοίγει το εστιατόριο του βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν σεφ Μπιορν Φραντσέν.

«Το Harrods βλέπει τα εστιατόρια ως ένα ζωτικής σημασίας τμήμα των δραστηριοτήτων του και του μέλλοντός του», παρατηρεί η Ασλεϊ Σάξτον, διευθύντρια εστιατορίων του καταστήματος. «Χρησιμοποιούμε τα εστιατόρια για να τροφοδοτήσουμε τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του καταστήματος». Το πιο δημοφιλές μέρος για φαγητό στο Harrods για το άμεσο μέλλον θα είναι το Studio Frantzen, που αναμένεται να ανοίξει στις 28 Νοεμβρίου στους δύο τελευταίους ορόφους του καταστήματος. Το εστιατόριο είναι το πρώτο βρετανικό προπύργιο που κατακτά ο περιώνυμος σεφ Μπιορν Φραντσέν, ένας από τους λίγους παγκοσμίως, που διατηρεί δύο εστιατόρια με τρία αστέρια Μισελέν. Το ένα είναι η ομώνυμη ναυαρχίδα του στη Στοκχόλμη και το άλλο το λεγόμενο Zén στη Σιγκαπούρη. Το ευάερο και ευήλιο Studio Frantzen μπορεί να εξυπηρετήσει συνολικά 112 άτομα, ενώ στο κέντρο του χώρου δεσπόζει μια σειρά τραπεζιών με διαχωριστικά μεταξύ τους, που τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου. Μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται μακρύς πάγκος και από την πολύ υψηλή οροφή κρέμεται σύγχρονος πολυέλαιος. Στα τραπέζια βρίσκει κανείς μαχαίρια για κρέας ζωγραφισμένα στο χέρι και άλλα για το βούτυρο, που είναι χειροποιητα με τεχνητή παλαίωση.

Το εστιατόριο του Λονδίνου, το οποίο θα διευθύνει ο επικεφαλής σεφ Μάρκους Ρόλεν, αντιπροσωπεύει μια προσιτή πολυτέλεια για τους θαυμαστές του Μπιορν Φραντσέν. Το μενού γευσιγνωσίας στη ναυαρχίδα της Στοκχόλμης ξεκινά από περίπου 4.200 σουηδικές κορώνες, δηλαδή 334 στερλίνες. Στο Studio Frantzen, το μενού, που έχει επιρροές σουηδικής και ασιατικής κουζίνας, θα προσφέρει επιλογές α λα καρτ με αρχική τιμή 4 λιρών, ενώ ορεκτικά όπως σκουμπρί σεβίτσε με ιαπωνική σάλτσα πόνζου με φράουλες κοστίζουν 18 λίρες. Αλλα πρώτα πιάτα περιλαμβάνουν ταρτάρ τόνου και κόκκινoυ ελαφιού με κρέμα καλλιεργημένου γουασάμπι και αστακό Κορνουάλης με κόκκους ροζ πιπεριού και βανίλια Ταϊτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT