Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαίες απώλειες 0,88%

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαίες απώλειες 0,88%

Χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,75% στις 889,90 μονάδες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Ανάκαμψη προς τη ζώνη των 890 μονάδων σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πιέσεις που ασκήθηκαν σε επιλεγμένα blue chips να μην αφήνουν περιθώρια για ένα καλύτερο κλείσιμο της εβδομάδας, τη στιγμή που οι επενδυτές διεθνώς παραμένουν επιφυλακτικοί, υπό το πρίσμα των γεωπολιτικών ανησυχιών και των επιθετικών σημάτων πολιτικής από αξιωματούχους της Fed και της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο φαίνεται πως το «ταβάνι» για τον Γενικό Δείκτη είναι οι 903 μονάδες που επιτεύχθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ σε περίπτωση που χαθεί η ζώνη των 880 μονάδων μπορεί να δούμε κίνηση προς τις 861, με τις πιθανότητες στην παρούσα φάση να είναι πάντως μικρότερες.

Ειδικότερα, στα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,75% στις 889,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 48,46 εκατ. ευρώ. O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,81%, στις 2.158,96 μονάδες, στο +0,48% και στις 1.363,13 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +0,29% και στις 625,86 μονάδες.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο φαίνεται πως το «ταβάνι» για τον Γενικό Δείκτη είναι οι 903 μονάδες, εκτιμούν αναλυτές.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν η ΕΛΒΑΛΧαλκόρ με ράλι 6,22%, η Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 4,05% και η Jumbo στο +3,93%, ενώ ακολούθησαν με κέρδη άνω του 2% οι Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η «Σαράντης» στο -1,81% και η Εθνική Τράπεζα στο -1,2% και ακολούθησαν με πτώση 0,70%-0,80% οι Aegean, Lamda Development, Alpha Bank και Quest.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,88% και ο τραπεζικός κατά 2,44%.

Περισσότερο διεκπεραιωτική ήταν η εβδομάδα που πέρασε αποφορτίζοντας το σερί των έξι συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Οι δεύτερες αναγνώσεις στα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου είχαν την τιμητική τους με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης για την εταιρική κερδοφορία. Επιπλέον διαπιστώνεται μια αργή αλλά σταδιακή αύξηση της μέσης ημερήσιας δραστηριότητας της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT