Στο Λονδίνο η ημερίδα «Future Ithacans» της Alpha Bank

Στο Λονδίνο η ημερίδα «Future Ithacans» της Alpha Bank

Ο επαναπατρισμός του ελληνικού ταλέντου αποτελεί εθνική προτεραιότητα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού κλάδου στη χώρα, αλλά και οι προσδοκίες σημαντικού αριθμού Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα και να σταδιοδρομήσουν στην Alpha Bank κυριάρχησαν στην ημερίδα «Future Ithacans» που διοργάνωσε η τράπεζα σε συνεργασία με το Hellenic Bankers Association (ΗΒΑ) – UK την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Kορυφαία στελέχη της διοίκησης της Alpha Bank βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα με επικεφαλής τον CEO του ομίλου Βασίλη Ψάλτη, που υπογράμμισε ότι «θέλουμε να μπολιάσουμε το δυναμικό της τράπεζας με τον σημαντικό πλούτο γνώσεων και εμπειριών των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό», και παρουσίασαν τον μετασχηματισμό της τράπεζας, που την καθιστά εργοδότη επιλογής για το ελληνικό ταλέντο.

Το «Future Ithacans» παρακολούθησαν με φυσική παρουσία περισσότεροι από 200 Ελληνες που εργάζονται στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων διαδικτυακά, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές τόσο της τράπεζας όσο και της ελληνικής οικονομίας. Το «παρών» έδωσε, επίσης, εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, δεδομένου ότι ο επαναπατρισμός του ελληνικού ταλέντου αποτελεί εθνική προτεραιότητα, με την πολιτεία να έχει, μάλιστα, θεσπίσει και φορολογικά κίνητρα για τους Ελληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες καλώντας τους να αξιοποιήσουν το πιο σημαντικό στοιχείο τους, το ανθρώπινο κεφάλαιο, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Alpha Bank και γενικότερα στην Ελλάδα, «μια χώρα που αλλάζει και αναζητεί μια νέα θέση στον χάρτη του οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα».

Στη σημασία της προσέλκυσης ταλαντούχων Ελλήνων από το εξωτερικό αλλά και στις προοπτικές που ανοίγονται σε όσους επιλέγουν να γυρίσουν στην Ελλάδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο CEO του ομίλου. Ο κ. Ψάλτης μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τη δική του ιστορία ως Ithacan, καθώς και ο ίδιος έφυγε από το Λονδίνο για να δουλέψει στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και στην Alpha Bank, αναλαμβάνοντας τα ηνία της έπειτα από μερικά χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT