EpsilonNet: Τζίρος 45,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2022

EpsilonNet: Τζίρος 45,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2022

Με άνοδο μεγεθών ολοκληρώθηκε το εννεάμηνο της φετινής χρονιάς για την EpsilonNet.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Με άνοδο μεγεθών ολοκληρώθηκε το εννεάμηνο της φετινής χρονιάς για την EpsilonNet. Η εταιρεία Πληροφορικής ενίσχυσε σε ενοποιημένο επίπεδο τον κύκλο εργασιών κατά 60%, στα 45,7 εκατ. ευρώ, κατά 75,1%, σε 13,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) και σε ποσοστό 92,1%, σε 10,6 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, η εισηγμένη αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά 39,4%, σε περίπου 15 εκατ. ευρώ, τα Ebitda κατά 82%, σε περίπου 3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά 270%, σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της EpsilonNet, η ενίσχυση των μεγεθών αποδίδεται σε δύο παράγοντες. Στην οργανική ανάπτυξη που αντιπροσωπεύει το 55% της συνολικής αύξησης των εσόδων του εννεαμήνου. Και στη συμβολή στις πωλήσεις και στην κερδοφορία των στοχευμένων εξαγορών που υλοποίησε η EpsilonNet τα τελευταία χρόνια.

Ο κύκλος εργασιών είναι αυξημένος κατά 60% έναντι του 2021 – Στα 10,6 εκατ. τα κέρδη προ φόρων.

Για παράδειγμα, τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα των εταιρειών Hotel Availabilities και BookOnLineNow (από 1/8/2022 έως 30/9/2022) και HotelonCloud μόλις για ένα μήνα (από 8/9/2022 έως 30/9/2022). Μετά και τις πρόσφατες εξαγορές, ο αριθμός των ενεργών πελατών του ομίλου ξεπερνάει τις 125.000, με τη λειτουργική ενοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων και την ενσωμάτωση των νέων θυγατρικών να συμβάλει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας και στη βελτίωση του καθαρού περιθωρίου σε ετήσια βάση.

Η EpsilonNet εκτιμά ότι η φετινή χρήση, έναντι του 2021, θα ολοκληρωθεί με αύξηση ετήσιων εσόδων κατά 50% και ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία άνω του 30%.

Για το πρόσφατο μνημόνιο συνεννόησης που υπογράφηκε με την Εθνική Τράπεζα, η EpsilonNet σημειώνει ότι η απόκτηση ποσοστού (θα ολοκληρωθεί όταν πληρωθεί σειρά προϋποθέσεων) από την τράπεζα αρχικά 7,5% και ακόμη 7,5% ύστερα από μια τριετία –ποσοστό που μπορεί να αγγίξει συνολικά το 20%– θα διευρύνει τη στρατηγική της εταιρείας «all in one solution» (όλα σε μία λύση). Κι αυτό λόγω του συνδυασμού των πληροφοριακών συστημάτων λογισμικού για επιχειρήσεις και ηλεκτρονικού εμπορίου και των τεχνολογικών συστημάτων τραπεζικής της ΕΤΕ. Μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής θα δημιουργηθεί ένα τεχνολογικό οικοσύστημα που υποστηρίζει την παροχή προς τις επιχειρήσεις ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT