Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, χάρις στην αρωγή του κλάδου των εξορύξεων, ο οποίος ενισχύθηκε και αντιστάθμισε τις ζημίες από την καθοδική πορεία της Credit Suisse.

Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός προειδοποίησε αναλυτές και αγορές ότι θα επωμιστεί υψηλές ζημίες, ενώ οι επενδυτές τελούσαν σε στάση αναμονής για τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της ΕΚΤ. Κυρίως τους ενδιέφερε να εξετάσουν, εάν στα κείμενα αυτά υπήρχαν νύξεις για μελλοντικές κινήσεις των τραπεζών ως προς την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Ο STOXX 600 έκλεισε χθες με 0,60%, φθάνοντας στα υψηλότερά του επίπεδα από τις 19 Αυγούστου. Eπίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι έχει ενισχυθεί 14,6% από το ναδίρ Σεπτεμβρίου. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με 0,17%, με 0,04% στη Φρανκφούρτη ο DAX, στο Παρίσι με 0,32% ο CAC 40, με -0,04% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,07% ο IBEX στη Μαδρίτη.

To ευρώ ως προς το δολάριο εμφάνισε χθες ενίσχυση κατά 0,6%, στο 1,0364 δολ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει ενισχυθεί 14,6% από το ναδίρ Σεπτεμβρίου.

Στη Γηραιά Ηπειρο οι μετοχές του κλάδου των ορυχείων συνέχισαν για δεύτερη ημέρα την ανοδική τους πορεία με κέρδη χθες 1,8%, με 1,9% ο κλάδος αναψυχής και ταξιδιών και με 1,7% το λιανεμπόριο.

Η τιμή της μετοχής του ελβετικού τραπεζικού ομίλου της Credit Suisse καταβυθίστηκε 6,1%, ως απόρροια των ζημιών προ φόρων που προέβλεψε πως θα εμφανίσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η CS αναμένει ζημίες 1,5 δισ. φράγκων, κυρίως διότι αποσύρουν μεγάλα κεφάλαια οι πελάτες της. Στις ΗΠΑ έρευνες δείχνουν ότι τον Νοέμβριο και για πέμπτο μήνα στη σειρά η εταιρική δραστηριότητα συρρικνώθηκε, διότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού επιβράδυνε τη ζήτηση.

Συνολικά χθες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού οι μετοχές παρουσίαζαν άνοδο, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, διότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία αναθέρμαναν τις ελπίδες ότι οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό και την προσεχή χρονιά ότι θα παύσουν τη διαδικασία αύξησης των επιτοκίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT