Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 3,12%

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με πτώση 0,23% στις 917,64 μονάδες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Ακόμα μία εβδομάδα με σημαντικά κέρδη για το σύνολο των δεικτών ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 3,12%, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 3,5% και ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε με ράλι 5,62%.

Αν και η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν ήπια πτωτική και υποτονική –όπως ήταν άλλωστε και για τις ευρωπαϊκές αγορές γενικότερα–, το σημαντικό είναι πως το Χ.Α. δείχνει άμυνες και ανθεκτικότητα πάνω από το επίπεδο των 900 μονάδων, με την υπέρβασή του να είναι επιτυχής αυτή τη φορά.

Ειδικότερα, στα στατιστικά της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,23% στις 917,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 47,7 εκατ. ευρώ. O δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,38%, στις 2.233,43 μονάδες, στο +0,01% και στις 1.387,83 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 0,99%, στις 661,01 μονάδες.

Το Χ.Α. δείχνει άμυνες και ανθεκτικότητα πάνω από το επίπεδο των 900 μονάδων, με την υπέρβασή του να είναι επιτυχής αυτή τη φορά.

Από το σύνολο των blue chips, απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, HELLENiQ ENERGY, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ, ενώ ανοδικά ξεχώρισαν Βιοχάλκο και Quest στο +2,68% και +2,14% αντίστοιχα, και ακολούθησαν με κέρδη άνω του 1% οι ΔΕΗ, Mytilineos και ΕΛΒΑΛΧαλκόρ.

Από τις αρχές του έτους ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,72%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 14,97% 5,62%.

Οι αργίες της Wall Street ή η αδυναμία των ευρωπαϊκών δεικτών ουδόλως επηρέασαν την ελληνική αγορά την τελευταία εβδομάδα, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Με έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και διάχυση της ανόδου σε ευρύτερα κλαδικά τμήματα του ταμπλό ο Γενικός Δείκτης κατέκτησε υψηλά επτά μηνών κόντρα στη ροή της τάσης των ξένων αγορών, ανεβάζοντας σταδιακά τον τζίρο, το οποίο ήταν ένα τεχνικό ζητούμενο. Η εναλλαγή των ημερήσιων πρωταγωνιστών υποστήριξε την άνοδο και την απορρόφηση κάποιων γρήγορων κερδών, βελτιώνοντας την επενδυτική ψυχολογία πέντε εβδομάδες πριν από το τέλος της χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT