Συνεργασία ONEX – ΔΥΠΑ στη Σχολή Μαθητείας τεχνιτών για ναυπηγεία

Συνεργασία ONEX – ΔΥΠΑ στη Σχολή Μαθητείας τεχνιτών για ναυπηγεία

Δύο νέες ειδικότητες, αυτές του τεχνίτη ναυπηγικής βιομηχανίας και του τεχνίτη υποστήριξης ηλεκτρολογικών συστημάτων θα ενταχθούν από το επόμενο σχολικό έτος στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Ελευσίνας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Δύο νέες ειδικότητες, αυτές του τεχνίτη ναυπηγικής βιομηχανίας και του τεχνίτη υποστήριξης ηλεκτρολογικών συστημάτων θα ενταχθούν από το επόμενο σχολικό έτος στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Ελευσίνας, με το σύνολο των μαθητευομένων να κάνει την πρακτική του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) με τον όμιλο ONEX Shipyards & Technologies. Στόχος των δύο πλευρών είναι η στενότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις νέες αυξημένες ανάγκες της «γαλάζιας οικονομίας», που προκύπτουν από την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ετσι, ξεκινώντας από το ερχόμενο σχολικό έτος, η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Ελευσίνας θα λειτουργήσει τις νέες ειδικότητες Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας και Τεχνίτης Υποστήριξης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, ενώ με τη βοήθεια της ΟΝΕΧ θα προχωρήσει στην αναμόρφωση των σχετικών προγραμμάτων σπουδών. Επιπλέον, όλοι οι μαθητευόμενοι των σχετικών ειδικοτήτων της ΕΠΑΣ εξασφαλίζουν θέσεις αμειβόμενης και ασφαλισμένης πρακτικής άσκησης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ώστε να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και εργασιακή κουλτούρα, με τη δυνατότητα απορρόφησής τους στην επιχείρηση αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Το σύνολο των μαθητευομένων θα κάνει πρακτική στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Οπως συμφωνήθηκε μεταξύ του διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρου Πρωτοψάλτη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies, Πάνου Ξενοκώστα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα, του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα, του δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστου Στάθη, μέσω της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στην ΟΝΕΧ στοχευμένες υπηρεσίες ανεύρεσης προσωπικού για όλα τα επίπεδα εξειδίκευσης. Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με πρόσφατη τη συμμετοχή της ΟΝΕΧ στην Ημέρα Καριέρας στην Ελευσίνα και την πρόσληψη ανέργων.

Οδηγός για τη συνεργασία αυτή υπήρξε το παράδειγμα της Σχολής Μαθητείας στη Χαλκίδα, όπου η ΔΥΠΑ σε συνεργασία με την ΕΑΒ δημιούργησαν την ειδικότητα Μηχανοσυνθέτης αεροσκαφών και ήδη η ΕΑΒ έχει απορροφήσει πλήρως τους πρώτους αποφοίτους. «Συνεχίζουμε να διασυνδέουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με εμβληματικές επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT