Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε αισιοδοξία μετά τη δημοσίευση των τελευταίων στοιχείων που φέρουν τις πληθωριστικές πιέσεις να αποκλιμακώνονται στην Ευρωζώνη. Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο στο 10%, από το 10,6% στο οποίο βρισκόταν τον Οκτώβριο, και ήταν η πρώτη υποχώρηση που σημείωσε από τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Οι επενδυτές είχαν άλλωστε στραμμένο το βλέμμα στις εκτιμήσεις του διοικητή της Fed Τζερόμ Πάουελ για την αμερικανική οικονομία και την αγορά εργασίας. Μιλώντας από το βήμα του Ινστιτούτου Brookings προϊδέασε την αγορά ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ οδεύει προς ηπιότερες αυξήσεις των επιτοκίων.

Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,63%, κλείνοντας τον Νοέμβριο με συνολικά κέρδη 6,1%. Παράλληλα, στο +0,81% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, όπου άνοδο από 2% έως 3,6% σημείωσαν οι μετοχές των Anglo American, Antofagasta, Endeavour Mining, Intertek Group, Glencore, Compass Group, Flutter Entertainment, Halam και Rolls Royce Holdings. Επίσης, με κέρδη 0,29% έκλεισε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης και με άνοδο 1,04% ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού. Στη γαλλική αγορά, κέρδη περίπου 5% κατέγραψε η εταιρεία ειδών πολυτελείας Hermès και άνοδο από 1% έως 4% σημείωσαν οι εταιρείες LVMH, Renault, Kering, L’ Oréal, TotalEnergies, Michelin, Alstom, Dassault Systèmes, Essilor και Veoliga. Με κέρδη 0,59% έκλεισε και ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου.

Επικράτησε αισιοδοξία μετά τη δημοσίευση των τελευταίων στοιχείων που φέρουν τις πληθωριστικές πιέσεις να αποκλιμακώνονται στην Ευρωζώνη.

Η άνοδος στην Ευρώπη ήταν άλλωστε γενικευμένη και με κέρδη έκλεισαν οι αγορές σε Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Σουηδία. Σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές ήταν γενική η άνοδος των εταιρειών ειδών καθημερινής χρήσης, με εξαίρεση τον κλάδο των χημικών που υποχώρησε 0,2%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό Δυτικού Τέξας να σημειώνει άνοδο 2,65% αργά χθες το βράδυ, φθάνοντας στα 80,27 δολ. το βαρέλι. Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου και αργά το βράδυ κυμαινόταν στο 1,03 δολ., χάνοντας 0,15% από την αξία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT