Αύξηση λειτουργικών κερδών στο 9μηνο για την «Μπλε Κέδρος»

Αύξηση λειτουργικών κερδών στο 9μηνο για την «Μπλε Κέδρος»

Αύξηση κατά 222% σημείωσε κατά το φετινό εννεάμηνο η λειτουργική κερδοφορία EBITDA της «Μπλε Κέδρος» ΑΕΕΑΠ, καθώς, με βάση χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, ανήλθε σε 12,5 εκατ. ευρώ, από 3,88 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους

1' 56" χρόνος ανάγνωσης

Αύξηση κατά 222% σημείωσε κατά το φετινό εννεάμηνο η λειτουργική κερδοφορία EBITDA της «Μπλε Κέδρος» ΑΕΕΑΠ, καθώς, με βάση χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, ανήλθε σε 12,5 εκατ. ευρώ, από 3,88 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ανοδο της τάξεως του 51% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη και κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ, από 3 εκατ. ευρώ.

Με το πέρας του τρίτου τριμήνου, η «Μπλε Κέδρος» ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 36 ακίνητα, συνολικής εμπορικής αξίας 115,3 εκατ. ευρώ, το οποίο αποφέρει απόδοση 7% (επί των μισθωμένων ακινήτων) και ετησιοποιημένα έσοδα 6,22 εκατ. ευρώ. Η επιφάνεια των κτιρίων της εισηγμένης διαμορφώνεται σε 50.189 τ.μ. και η αντίστοιχη επιφάνεια των οικοπέδων σε 118 στρέμματα.

Κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου η ΑΕΕΑΠ προχώρησε στην απόκτηση ενός βιομηχανικού κτιρίου στην Αττική και ενός τουριστικού ακινήτου στο Ρίο.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, η ΑΕΕΑΠ των αδελφών Ευμορφίδη προχώρησε στην απόκτηση δύο νέων ακινήτων, αντί συνολικού ποσού 4,4 εκατ. ευρώ. Για το πρώτο εξ αυτών καταβλήθηκε τίμημα 2,6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η εμπορική αξία του έχει εκτιμηθεί σε 3,36 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για βιομηχανικό κτίριο επιφάνειας 7.280 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην οδό Αρτέμιδος 26 στη Μεταμόρφωση Αττικής. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει καταλήξει στον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησής του, ωστόσο προχώρησε στην απόκτησή του καθώς η διοίκηση έκρινε ότι αποτελεί σημαντική επενδυτική ευκαιρία λόγω της χαμηλής τιμής αγοράς, που ήταν κάτω από 400 ευρώ/τ.μ.

Το έτερο ακίνητο που απέκτησε η εταιρεία αφορά ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα επιφάνειας 5.800 τ.μ. σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 20,6 στρεμμάτων στα Αραχωβίτικα του Δ. Πατρών (Ρίο). Το κόστος αγοράς ανήλθε σε 1,8 εκατ. ευρώ, με την εμπορική αξία να έχει εκτιμηθεί στα 4,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, στο εν λόγω ακίνητο η «Μπλε Κέδρος» προωθεί τη μεγαλύτερη επένδυσή της διαχρονικά, καθώς δρομολογείται η ανάπτυξη ξενοδοχείου πέντε αστέρων, που θα συνδυαστεί και με τουριστικές κατοικίες προς πώληση. Η δόμηση θα ξεπεράσει τα 10.000 τ.μ., ενώ ο ορίζοντας υλοποίησης του εν λόγω έργου προσδιορίζεται εντός των επόμενων δύο-τριών ετών.

Παράλληλα, η «Μπλε Κέδρος» προχωράει την αδειοδοτική ωρίμανση δύο ακόμη επενδύσεων τουριστικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, δρομολογεί την ανακατασκευή υφιστάμενου ακινήτου στην οδό Φαλήρου 22 (Κουκάκι), το οποίο σχεδιάζει να μετατρέψει σε ξενοδοχείο, ενώ προχωράει και ένα ακόμη έργο στη Μονεμβασιά, σε παραθαλάσσια έκταση 17 στρεμμάτων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT