Αύξηση της αξίας επενδυτικών ακινήτων στο 9μηνο για Dimand

Αύξηση της αξίας επενδυτικών ακινήτων στο 9μηνο για Dimand

Ο κύκλος της εισηγμένης ενισχύθηκε κατά 57% σε ετήσια βάση, στα 6,6 εκατ. ευρώ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Αύξηση της τάξεως του 66% καταγράφει με το πέρας του φετινού εννεαμήνου η αξία των ακινήτων που έχει υπό ανάπτυξη ο όμιλος Dimand Real Estate. Ειδικότερα, η εισηγμένη έχει προσθέσει τέσσερα νέα έργα υπό ανάπτυξη σε σχέση με το τέλος του 2021, με αποτέλεσμα το χαρτοφυλάκιό της να αριθμεί πλέον 19 επενδυτικά έργα (σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης) με χρήσεις γραφείων, logistics, κατοικιών, μεικτών χρήσεων και ξενοδοχείων. Η αξία των έργων αυτών υπολογίζεται σε 826,2 εκατ. ευρώ, έναντι 15 έργων αξίας 497,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021.

Μόνο κατά το φετινό τρίτο τρίμηνο η Dimand απέκτησε οικόπεδο συνολικής επιφανείας 355,6 στρεμμάτων, στο 15ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Εδεσσας. Πρόκειται για το πρώην ακίνητο της Βαλκάν Εξπόρτ, το οποίο αποκτήθηκε αντί 6 εκατ. ευρώ. Εκεί σχεδιάζεται η ανάπτυξη του μεγαλύτερου κόμβου logistics της Βόρειας Ελλάδας κι ενός από τους μεγαλύτερους πανελλαδικά, καθώς η συνολική επένδυση προβλέπει την κατασκευή 120.000 τ.μ. Στόχος της Dimand με την ανάπτυξη αυτή, ύψους 160 εκατ. ευρώ, είναι να απευθυνθεί κυρίως σε εταιρείες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν στην Ελλάδα εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων, μαζί και με τα γραφεία τους.

Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να προωθηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, κάτι που θα συμβεί επίσης με το έργο της ανακατασκευής του συγκροτήματος «Μινιόν» στο κέντρο της Αθήνας, ένα έργο που θα απαιτήσει κεφάλαια της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Στο «Μινιόν» προωθείται μια ανάπτυξη μεικτής χρήσης, η οποία θα προβλέπει κάποια καταστήματα στο ισόγειο και ίσως και τους πρώτους ορόφους του ακινήτου, καταστήματα εστίασης, γραφεία και ενδεχομένως έναν μικρό αριθμό διαμερισμάτων.

Κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου η Dimand σημείωσε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) σε 5,5 εκατ. ευρώ, έναντι οριακών κερδών 0,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 8 εκατ. ευρώ (από ζημίες 4,3 εκατ. ευρώ) και κύκλο εργασιών 6,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 57% σε ετήσια βάση. Σημειωτέον ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους η εισηγμένη αναμένεται να μεταβιβάσει το ποσοστό της στην εταιρεία που έχει αναπτύξει το νέο κτίριο γραφείων της Kaizen Gaming (Stoiximan) στο Μαρούσι. Αγοραστής θα είναι η Prodea Investments, βάσει σχετικής συμφωνίας των δύο πλευρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT