Ασπρόπυργος: Δρομολογούνται δύο νέες επενδύσεις σε logistics

Ασπρόπυργος: Δρομολογούνται δύο νέες επενδύσεις σε logistics

Trastor AEEAΠ και Briq Properties επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους

2' 13" χρόνος ανάγνωσης

Νέες επενδύσεις στον τομέα των logistics δρομολογούν η Trastor AEEAΠ και η Briq Properties ΑΕΕΑΠ, θέλοντας να επεκτείνουν την παρουσία τους στην περιοχή του Ασπροπύργου. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην απόκτηση νέων εκτάσεων σε περιοχές, όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί, θέλοντας να δημιουργήσουν συμπλέγματα σύγχρονων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, που διαθέτουν και υψηλή προστιθέμενη αξία.

«Με τη νέα μας επένδυση στη θέση Μελίσσια του Ασπροπύργου, θα διαθέτουμε συνολικά 100.000 τ.μ. logistics στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εντός των επόμενων 18 μηνών σχεδιάζουμε το μέγεθος αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε 150.000 τ.μ., που θα μας καταστήσει τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη logistics στο συγκεκριμένο σημείο», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Τάσος Καζίνος, διευθύνων σύμβουλος της Trastor.

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην απόκτηση νέων εκτάσεων για να δημιουργήσουν σύγχρονες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής αυτής, η Trastor προχώρησε στην απόκτηση τριών νέων οικοπέδων, συνολικής επιφάνειας 21 στρεμμάτων στη θέση Μελίσσια, απέναντι από το Θριάσιο Πεδίο. Τα ακίνητα αυτά είναι όμορα με άλλες ιδιοκτησίες της εταιρείας. Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας νέας σύγχρονης εγκατάστασης, επιφανείας της τάξεως των 8.000 τ.μ., η οποία επιπλέον θα πιστοποιηθεί και κατά τα σχετικά πρότυπα LEED για τις πράσινες προδιαγραφές της. Το συνολικό ύψος της επένδυσης, μαζί με την αγορά της γης θα ανέλθει σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο την κατασκευή, στο ίδιο σημείο, αποθήκης 22.000 τ.μ., την οποία θα μισθώσουν η εταιρεία AlfaOmega, που δραστηριοποιείται στον χώρο της αποθήκευσης και εμπορίας φαρμάκων, και η εταιρεία Militzer & Muench (M&M A.Ε.), η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών logistics.

Νέα αποθήκη στην υφιστάμενη εγκατάστασή της στη θέση «Ημερος τόπος», επίσης στον Ασπρόπυργο, σχεδιάζει και η Briq Properties ΑΕΕΑΠ. Η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά δύο νέων οικοπέδων στην περιοχή, συνολικής επιφανείας 11 στρεμμάτων, δημιουργώντας, πλέον, μια ενιαία έκταση επιφάνειας 114 στρεμμάτων. Οπως εξηγεί στην «Κ» η κυρία Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης, «η αγορά αυτή θα μας επιτρέπει να αυξήσουμε την επιφάνεια της νέας εγκατάστασης logistics που σχεδιάζαμε. Ετσι, αντί να κατασκευάσουμε 14.500 τ.μ., θα δημιουργήσουμε μια νέα αποθήκη της τάξεως των 19.000 τ.μ». Το επιπλέον κόστος υπολογίζεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η νέα αυτή επένδυση θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως και πρόκειται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024 το αργότερο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η επέκταση υφιστάμενης αποθήκης στον Ασπρόπυργο, κατά 4.458 τ.μ., την οποία αναμένεται να μισθώσει η Infoquest Technologies, η οποία μισθώνει και τα υπόλοιπα 20.700 τ.μ. Με τον τρόπο αυτό, συνολικά, η Briq θα έχει δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις logistics συνολικής επιφανείας 44.365 τ.μ., επενδύοντας κεφάλαια της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT