Νέα πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Νέα πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Πτωτικά κινήθηκαν και χθες, για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς μεταξύ επενδυτών έχουν επανέλθει ο προβληματισμός και η ανησυχία για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. «Υπάρχει μια αίσθηση ανησυχίας και εκνευρισμού σήμερα στις αγορές», σχολίασε μιλώντας στο Reuters η Βικτόρια Σκόλαρ, επικεφαλής του τομέα επενδύσεων στην Interactive Investor.

Οπως επισήμανε η ίδια, «οι αγορές δεν έχουν αφήσει ακόμη πίσω την κακή περίοδο, καθώς παραμένουν οι κίνδυνοι εξαιτίας της κρίσης του φυσικού αερίου, του πληθωρισμού, της στροφής σε περιοριστική νομισματική πολιτική και του διαφαινόμενου κινδύνου ύφεσης».

Ετσι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,6%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου και του κλάδου του φυσικού αερίου, με πτώση 2%.

Συντονίστηκαν με την πτώση του πετρελαίου από την αρχή της συνεδρίασης, και αργά χθες το βράδυ το αργό Δυτικού Τέξας υποχωρούσε κατά 2,29%, στα 72,55 δολάρια το βαρέλι. Στην πτώση ακολούθησαν, επίσης, και οι μετοχές των εταιρειών ορυχείων, που κατέγραψαν απώλειες 1,7%, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές εταιρειών υγείας παρουσιάζοντας άνοδο 0,7%.

Ο Eurostoxx 600 έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,6%.

Ανάμεσά τους η μετοχή των GSK που σημείωσε άνοδο 7,7%, της Indivior που είχε άνοδο 5,8%, της Sanofi με άνοδο 5,7% και της Haleon με άνοδο 3,9%. Οι αγορές έχουν τώρα στραμμένο το βλέμμα στις κρίσιμες αποφάσεις της ΕΚΤ και της Fed, που θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι τράπεζες υποχώρησαν για τρίτη συναπτή συνεδρίαση, ενώ οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν σημειώσει εδώ και πολλές εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά τους εθνικούς δείκτες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε μικρές απώλειες 0,43% όπως και ο CAC 40 του Παρισιού, που έκλεισε με πτώση 0,41%. Επίσης ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 0,57% και ο FTSE MIB του Μιλάνου με υποχώρηση 0,1%.

Στο μεταξύ, πτωτικά κινείτο η αγορά της Wall Street, αφού επικράτησε ανησυχία και μεταξύ των επενδυτών της αμερικανικής αγοράς για το ενδεχόμενο ύφεσης και μεγάλων αυξήσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT