Το Nammos επεκτείνεται σε Λονδίνο, Κάννες και Μαλδίβες

Το Nammos επεκτείνεται σε Λονδίνο, Κάννες και Μαλδίβες

Συμμετοχή στον όμιλο απέκτησε επενδυτικό fund από το Ντουμπάι

2' 26" χρόνος ανάγνωσης

Με χρηματοδότηση από εισηγμένο επενδυτικό κεφάλαιο του Ντουμπάι, τα εστιατόρια και ξενοδοχεία Nammos θα επεκταθούν, μεταξύ άλλων, στη γαλλική Ριβιέρα, στις Μαλδίβες και το Λονδίνο. Ο προϋπολογισμός του επενδυτικού πλάνου στην πλήρη ανάπτυξή του εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Το ελληνικό brand name, που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στη Μύκονο, έχει περάσει στα χέρια της Monterock International, που εκμεταλλεύεται όλα τα διεθνή και εγχώρια project, με εξαίρεση το beach club restaurant στην Ψαρού και το εκεί εμπορικό κέντρο, η εκμετάλλευση των οποίων παραμένει στον ιδρυτή τους Φραγκίσκο Ζανή και συνεταίρους του. Τον Απρίλιο η Monterock με τη συνεργασία αραβικών κεφαλαίων απέκτησε το γειτονικό ξενοδοχείο Kensho Psarou, το οποίο θα λειτουργήσει πλέον ως Nammos Hotel. Το 2016 το brand Nammos λειτούργησε στο Κουρσεβέλ στις γαλλικές Αλπεις. Παρουσία επίσης έχει στη Λεμεσό αλλά και στην Ντόχα στο Κατάρ. Η διεθνής ανάπτυξη επιταχύνθηκε από το 2019, όταν η Monterock άνοιξε εστιατόριο Nammos στο Ντουμπάι και πέρυσι ένα pop-up εστιατόριο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Εχει επίσης ήδη δρομολογήσει το άνοιγμα ενός ακόμη εστιατορίου Nammos στις Κάννες.

Τώρα η Alpha Dhabi Holding PJSC, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Αμπου Ντάμπι, ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει συμμετοχή στον όμιλο Nammos στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τη Monterock International, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πέτρος Στάθης. Και περιέγραψε σχέδια για περαιτέρω επέκταση τόσο σε ξενοδοχεία όσο και εστιατόρια. Ο Hamad Salem Al Ameri, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Dhabi, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες επέκτασης και επενδύσεων που οδηγούν σε νέες ροές εσόδων και μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους. «Βλέπουμε ισχυρές δυνατότητες για την επέκταση της πλατφόρμας μας στον χώρο του F&B (σ.σ. τροφίμων και ποτών) και στον ευρύτερο χώρο του lifestyle, οι οποίες είναι αγορές με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη παγκοσμίως, οδηγούμενες από την επιστροφή στα ταξίδια και την αναψυχή μετά την πανδημία. Η επέκτασή μας σε αυτόν τον χώρο επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία μας να συγκεντρώσουμε ένα χαρτοφυλάκιο από κορυφαίες μάρκες πολυτελείας και lifestyle και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με τη Monterock». Σημειώνεται πως η Alpha Dhabi ελέγχει ήδη τον όμιλο Cheval Blanc στις Μαλδίβες.

Ο προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια.

Η Alpha Dhabi φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο με brands παγκόσμιας κλάσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της, με επωνυμίες lifestyle, πολυτέλειας, φιλοξενίας και ψυχαγωγίας «που μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, να επιτρέπουν cross-selling και να παρέχουν μια πραγματικά μοναδική πρόταση αξίας», χρηματοδοτώντας παράλληλα την επέκταση και την ανάπτυξή τους. Μετά τη συμμετοχή στα project της Nammos, η κοινοπραξία Monterock – Alpha Dhabi δηλώνει πως σκοπεύει να αξιολογήσει περαιτέρω ευκαιρίες.

Υπενθυμίζεται πως αραβικά κεφάλαια που συνδέονται με τη Monterock, εκτός από το Kensho Psarou, έχουν συνεπενδύσει και στην ανάπτυξη των υπερπολυτελών συγκροτημάτων One & Only και Aman στη Μύκονο, στις περιοχές Καλαφάτη και Καραμπέτη αντίστοιχα, σε δυο project που o προϋπολογισμός τους αθροιστικά εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT