Οι προσφορές για τις κορβέτες και ο ρόλος των ναυπηγείων

Οι προσφορές για τις κορβέτες και ο ρόλος των ναυπηγείων

Στην περιοχή του 1,7 δισ. κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της Naval Group προς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για τέσσερις κορβέτες Gowind. Μάλιστα η πρόταση χρηματοδότησης βασίζεται σε «μακροπρόθεσμες ετεροχρονισμένες καταβολές πληρωμών»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

Στην περιοχή του 1,7 δισ. κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της Naval Group προς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για τέσσερις κορβέτες Gowind. Μάλιστα η πρόταση χρηματοδότησης βασίζεται σε «μακροπρόθεσμες ετεροχρονισμένες καταβολές πληρωμών». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως στην πρότασή τους οι Γάλλοι δεσμεύονται ότι οι τρεις από αυτές θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα από ελληνικά ναυπηγεία και συγκεκριμένα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ η πρώτη από τις τέσσερις θα παραδοθεί σε τρία χρόνια. Η πρόταση υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα και περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση πως το 30% της αξίας της σύμβασης θα γίνει με συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, η πρόταση των Ιταλών της Fincantieri φαίνεται να κινείται στα ίδια επίπεδα τιμής, ωστόσο συνδέεται με τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο τουρισμός θα στηρίξει την ανάπτυξη και το δ΄ τρίμηνο

Ο τουρισμός θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και το δ΄ τρίμηνο του 2022 λόγω της παράτασης της τουριστικής περιόδου και της δυναμικής που έχει δείξει έως σήμερα, σχολιάζει η Axia Research έπειτα και από τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο. Το μομέντουμ των καταναλωτικών δαπανών μένει να φανεί, όπως προσθέτει, με τον τελικό αντίκτυπό τους στο ΑΕΠ να σχετίζεται επίσης με τα έσοδα από τον τουρισμό και τα επίπεδα του πληθωρισμού. Πρόσθετος καταλύτης για το τελευταίο τρίμηνο θεωρείται η έναρξη μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών έργων που δημοπρατήθηκαν την προηγούμενη περίοδο, καθώς και οι επενδύσεις που σχετίζονται με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, που αρχίζουν σταδιακά να διοχετεύονται στην οικονομία. Οπως τονίζει ο οίκος, δεδομένων των επιπτώσεων των επιδοτήσεων στο ελληνικό ΑΕΠ, η εστίαση θα παραμείνει στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας και στους ελαφρυντικούς παράγοντες που ενδέχεται να θεσπίσει η ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT