Eπιπλέον 100 εκατ. στη Mytilineos επενδύει η Fairfax του Π. Γουάτσα

Eπιπλέον 100 εκατ. στη Mytilineos επενδύει η Fairfax του Π. Γουάτσα

To fund γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ελληνικού ομίλου

2' 36" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική παρουσία στη Mytilineos αποκτά η Fairfax Financial Holdings, ένα από τα πιο ισχυρά funds, με μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα (Eurobank, Eurolife, Grivalia, Praktiker). Το fund του Iνδοκαναδού επιχειρηματία Πρεμ Γουάτσα, που για πρώτη φορά επένδυσε στη Mytilineos το 2012, αυξάνει τη θέση του στην εισηγμένη, επενδύοντας 50 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα για επιπλέον 50 εκατ. ευρώ σε μεταγενέστερο χρόνο, κίνηση που τον καθιστά δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η Mytilineos, η Fairfax θα αποκτήσει 2.702.703 ίδιες μετοχές της εταιρείας, συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ, στην τιμή των 18,5 ευρώ ανά μετοχή. Οι μετοχές θα μεταβιβαστούν στη Fairfax το αργότερο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023. Με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σκέλους της συναλλαγής, η Fairfax θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Mytilineos, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της εισηγμένης, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,68% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Τα δύο μέρη συμφώνησαν επίσης να συνάψουν ένα ανταλλάξιμο ομόλογο ύψους 50 εκατ. ευρώ με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα δύο ετών για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών της Mytilineos στην τιμή των 20 ευρώ ανά μετοχή.

Αμεσο ήταν το αποτύπωμα της συμφωνίας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της Mytilineos να σπάει αμέσως μετά την ανακοίνωση το φράγμα των 19 ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών στα 19,47 ευρώ, σε συνέχεια μιας μεταβολής τις τελευταίες 30 ημέρες της τάξης του +11,2% που συνδέθηκε με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου και του εννεαμήνου του 2022. Από τις αρχές του έτους η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 25%, όταν το ίδιο χρονικό διάστημα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου αυξήθηκε κατά 2,2%.

Με τη Fairfax στο πλευρό μας είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε νέες κορυφές στην ιστορία της Mytilineos», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Η συμφωνία για τη νέα επένδυση της Fairfax στη Mytilineos έγινε μία ημέρα μετά την ένταξη της εταιρείας στον δείκτη Dow Jones Sustainability, που χαρακτηρίζεται διεθνώς σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις των εταιρειών σε θέματα βιωσιμότητας και μια ημέρα πριν από την παρουσίαση της νέας εταιρικής αναδιάρθρωσης στην κατεύθυνση ενός ευέλικτου σχήματος, στη βάση δύο πυλώνων που θα ταυτίζονται με τις βασικές δραστηριότητες και θα αποτυπώνουν άμεσα και ευδιάκριτα τη στρατηγική στόχευση «βιώσιμη ενέργεια και πράσινο Αλουμίνιον».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την αύξηση της επένδυσης της Fairfax στη Mytilineos. Η εταιρεία έχει εξαιρετικό track-record και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Πρεμ Γουάτσα.

«Καλωσορίζουμε τη Fairfax ως τον 2ο μεγαλύτερο μέτοχο στη Mytilineos, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης που σταθερά αναπτύχθηκε από το 2012, όταν η Fairfax αγόρασε τις πρώτες μετοχές της εταιρείας.

Με την κίνηση αυτή συσφίγγεται περαιτέρω αυτή η σχέση, αναγνωρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις της Mytilineos όλα αυτά τα χρόνια. Η Mytilineos σταθερά προσανατολισμένη στον στρατηγικό στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης, επιτυγχάνει τη δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους της. Με τη Fairfax στο πλευρό μας είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε νέες κορυφές στην ιστορία της Mytilineos», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT