Μαζικές απολύσεις από την Berenberg

Η επενδυτική τράπεζα Berenberg προχωρεί σε νέο κύμα απολύσεων για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, καθώς η γερμανι-κή τράπεζα αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά την αισθητή μείωση που έχει καταγραφεί στις συμφωνίες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Η επενδυτική τράπεζα Berenberg προχωρεί σε νέο κύμα απολύσεων για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, καθώς η γερμανι-κή τράπεζα αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά την αισθητή μείωση που έχει καταγραφεί στις συμφωνίες.

Χθες προχώρησε σε 55 απολύσεις στο Λονδίνο σε όλα τα κλιμάκια της επενδυτικής τράπεζας, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη γερμανική επενδυτική, ο συνεργάτης της Ντέιβ Μόρτλοκ έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ότι «προσδοκούμε μεγαλύτερη δραστηριότητα συμφωνιών μέσα στο επόμενο έτος, αλλά παραμένουμε ρεαλιστές ως προς την ταχύτητα που θα έχει αυτή η ανάκαμψη».

Υπεραμυνόμενος της επιλογής των μαζικών απολύσεων προσέθεσε πως «εφόσον είμαστε ρεαλιστές, σπεύδουμε όσο γίνεται συντομότερα να διασφαλίσουμε πως η επενδυτική μας τράπεζα έχει το σωστό μέγεθος προσωπικού και εξακολουθεί να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους θεσμικούς και εταιρικούς πελάτες μας».

Σημαντική μείωση των συμφωνιών καταγράφει η γερμανική επενδυτική τράπεζα.

Οι μαζικές απολύσεις σηματοδοτούν μια στροφή για την ισχυρή επενδυτική τράπεζα, που το περασμένο έτος ανέφερε τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της. Τα δεύτερο κύμα απολύσεων έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις 10 απολύσεις που έγιναν στο τμήμα της στη Νέα Υόρκη. Εχουν, άλλωστε, προηγηθεί απολύσεις προσωπικού που μόνο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες μείωσαν τους υπαλλήλους της τράπεζας κατά το ήμισυ. Και όμως, η Berenberg είχε ξεκινήσει το τρέχον έτος με σχέδια για επέκταση του προσωπικού της σε αριθμό-ρεκόρ.

Αντανακλώντας ίσως τη δυσμενή συγκυρία των αυξήσεων επιτοκίων και της διαφαινόμενης ύφεσης, η τράπεζα αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις το καλοκαίρι έκανε τις πρώτες 50 απολύσεις στο παράρτημά της στις ΗΠΑ και στη συνέχεια προχώρησε σε άλλες 30 απολύσεις ειδικευμένων στελεχών στις επενδύσεις στο Λονδίνο. Αντιπροσώπευαν το 5% του προσωπικού της στη βρετανική πρωτεύουσα. Οπως, άλλωστε, ανέφερε προσφάτως το Bloomberg, η γερμανική επενδυτική τράπεζα είχε προειδοποιήσει το προσωπικό της ότι επρόκειτο να περιορίσει τα μπόνους που θα χορηγούσε, τα οποία θα ήταν άλλωστε πολύ πιο στοχευμένα επειδή είχε μειωθεί σημαντικά η δραστηριότητα στο επίπεδο των συμφωνιών και των αρχικών δημοσίων εγγραφών σε χρηματιστήρια από τα οποία αντλεί συνήθως μεγάλο μέρος των εσόδων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT