Τo embedded banking στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τo-embedded-banking-στην-υπηρεσία-των-ελληνικών-επιχ-562193377

Τo embedded banking στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμφωνίασταθμός της Εθνικής Τράπεζας με την Epsilon Net επιτρέπει την ενσωμάτωση τραπεζικών εργαλείων στις καθημερινές εμπορικές και λογιστικές διαδικασίες.

Ακόμα περισσότερες δυνατότητες θα είναι σε θέση να προσφέρει η Εθνική Τράπεζα στους επιχειρηματικούς πελάτες της, χάρη στην συμφωνία της με την Epsilon Net, τον πρωτοπόρο Όμιλο Πληροφορικής στον τομέα του business software στην Ελλάδα. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας, που αποσκοπεί στον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η Εθνική Τράπεζα φέρνει το embedded banking πιο κοντά στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Μία νέα τάση στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το embedded banking αναφέρεται στην ενσωμάτωση συμβατικών τραπεζικών προϊόντων- όπως οι χρεωστικές κάρτες ή οι λογαριασμοί- στην καθημερινή μας καταναλωτική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής συναλλαγής στο διαδίκτυο ή σε φυσικό περιβάλλον, μπορεί να παρέχεται η δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών άμεσης πληρωμής μέσω τραπέζης ή δανεισμού, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία των καταναλωτών και επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να διευρύνουν το πελατολόγιο τους.

Αυτή τη στιγμή, το embedded banking συνιστά μία ανερχόμενη τάση στην Ευρώπη και την Αμερική. Αναμένεται να καλύψει κύκλο εργασιών ύψους 42,3 δισ. δολάρια το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 36% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ μέχρι το 2029 αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 δισ. δολάρια. Καθώς ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού προτιμά την άνεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την εύκολη πρόσβαση σε δανειακά, ασφαλιστικά και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα μέσω του λογισμικού και των υπηρεσιών, που χρησιμοποιούν καθημερινά, η στροφή προς το embedded banking δεν μπορεί παρά να ωφελήσει την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα. Βασικό όχημα διάθεσης αποτελούν οι εμπορικές εφαρμογές της Epsilon Net και η διασύνδεσή τους με τα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της.

Τo embedded banking στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων-1

Στόχος συνεργασίας είναι οι επιχειρήσεις να αποκτούν εύκολη, ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση τόσο σε «παραδοσιακά» τραπεζικά προϊόντα, όσο και σε καινοτόμες υπηρεσίες που επικεντρώνονται στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών και στην αξιοποίηση των δεδομένων τους. Και όλα αυτά μέσω των καθημερινών τους εμπορικό-λογιστικών διαδικασιών, χωρίς επιπλέον δαπάνες ή ανάγκη εξοικείωσης με νέο λογισμικό.

Αξιοποιώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καλύψουν ολοκληρωμένα τις καθημερινές τους ανάγκες, από τη διενέργεια real-time πληρωμών (μεμονωμένες, μαζικές, οφειλών κλπ.) και το ηλεκτρονικό εμπόριο έως την real-time πρόσβαση σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και την αξιοποίηση της συναλλακτικής πληροφόρησης για την περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών εκκαθάρισης, συμφωνίας και λογιστικών εγγραφών. Παράλληλα, θα διευκολυνθεί η πρόσβαση στα τυποποιημένα χρηματοδοτικά προϊόντα της Τράπεζας, όπως οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις για κεφάλαια κίνησης, διευρύνοντας έτσι τα κανάλια πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση. 

Χάρη στη σημαντικότατη αυτή συμφωνίας, οι 125.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της Epsilon Νet, αλλά και πάνω από 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις- πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, αποκτούν πρόσβαση σε μία σειρά πρωτοποριακών υπηρεσιών και προϊόντων, τα οποία ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, ενώ ταυτόχρονα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και βελτιστοποιούν την εμπειρία χρήσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT