Tbi bank: Κατέγραψε κέρδη 30,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο

Tbi bank: Κατέγραψε κέρδη 30,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο

Kαθαρά κέρδη 30,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 9μηνο του 2022 η tbi bank, υπερβαίνοντας κατά 33% την κερδοφορία της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αλλά και το σύνολο της κερδοφορίας του 2021, που ανήλθε στα 27,5 εκατ. ευρώ.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης

Kαθαρά κέρδη 30,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 9μηνο του 2022 η tbi bank, υπερβαίνοντας κατά 33% την κερδοφορία της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αλλά και το σύνολο της κερδοφορίας του 2021, που ανήλθε στα 27,5 εκατ. ευρώ. Οι θετικές επιδόσεις οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων της κατά 29%, στα 115 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από προμήθειες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη του εννεαμήνου του 2022 να ανέλθουν σε 91,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 30% σε ετήσια βάση. Η tbi bank είναι «challenger bank» στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εκτός από τη Βουλγαρία στην οποία εδρεύει, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Γερμανία και τη Λιθουανία. Η τράπεζα αποτελεί ηγέτη στην υπηρεσία του «Αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» (BNPL) στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα η tbi bank δραστηριοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022, ενώ ήδη από την αρχή του έτους, πριν από την είσοδό της στην ελληνική αγορά, είχε συνάψει συμφωνίες με περισσότερους από 1.500 εμπόρους, ενώ παράλληλα μέσω ψηφιακών καναλιών ξεκίνησε να προσφέρει δάνεια γενικού σκοπού.

Ο Κώστας Τοβίλ, market leader της tbi bank Greece σημειώνει ότι «οι αριθμοί-ρεκόρ του εννεαμήνου αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές επιδόσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, καθώς και την αφοσίωση της ομάδας μας. Παρ’ όλο που εισήλθαμε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, οι λύσεις μας έχουν αποδείξει ότι προσθέτουν αξία τόσο στους συνεργάτες όσο και τους πελάτες μας. Στις αρχές του 2022 παρουσιάσαμε τις λύσεις εναλλακτικών πληρωμών μας στην Ελλάδα, συνεργαζόμενοι με 1.500 εμπόρους. Κύριος στόχος μας μέχρι το τέλος του έτους είναι η παροχή περισσότερων ψηφιακών λύσεων, που θα βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών και θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών μας».

Η τράπεζα έχει πλέον παρουσία σε σχεδόν 20.000 εμπορικές τοποθεσίες σε Βουλ- γαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Ως μία από τις ηγέτιδες εναλλακτικών πληρωμών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η tbi bank ενίσχυσε το δίκτυο συνεργατών της και πλέον έχει παρουσία σε σχεδόν 20.000 εμπορικές τοποθεσίες στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής της – Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα. Tους εννέα μήνες του 2022 η εταιρεία εξυπηρέτησε σχεδόν 850.000 αιτήσεις δανείων σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα και εκταμίευσε περίπου 400.000 δάνεια ύψους 520 εκατ. ευρώ – αύξηση 36% σε ετήσια βάση.

Για το ίδιο διάστημα το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας ανήλθε σε 909 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό (αύξηση 28%). Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο δανείων αυξήθηκε σε 718 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022 (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2021).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT