Wizz Air: Τρία νέα δρομολόγια πρόσθεσε στο πτητικό της πρόγραμμα από Αθήνα

Wizz Air: Τρία νέα δρομολόγια πρόσθεσε στο πτητικό της πρόγραμμα από Αθήνα

Τρεις νέους προορισμούς σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή έχει προσθέσει στο πτητικό της πρόγραμμα με αφετηρία την Αθήνα η Wizz Air

2' 5" χρόνος ανάγνωσης

Τρεις νέους προορισμούς σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή έχει προσθέσει στο πτητικό της πρόγραμμα με αφετηρία την Αθήνα η Wizz Air. Η ουγγρική χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία παρουσίασε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, τα νέα δρομολόγιά της που υλοποιούνται ήδη και συνδέουν, εβδομαδιαίως, τρεις φορές (Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο) την Αθήνα με τα Τίρανα και το Τελ Αβίβ. Επίσης, η Wizz Air πραγματοποιεί τέσσερις φορές (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή) την εβδομάδα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Βουκουρεστίου. Στις 12 Δεκεμβρίου η αεροπορική υλοποίησε τις πρώτες πτήσεις της από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τα Τίρανα και το Τελ Αβίβ, ενώ στις 2 του ίδιου μήνα συνέδεσε για πρώτη φορά την Αθήνα με το Βουκουρέστι.

Συμπεριλαμβανομένων των τριών νέων προορισμών, η Wizz Air, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη χώρα μας τον Μάιο του 2004, πραγματοποιεί συνολικά 12 δρομολόγια από την Αθήνα προς 11 χώρες, έχοντας μεταφέρει συνολικά 1,6 εκατομμύριο επιβάτες μέσω περισσότερων από 16.000 πτήσεων. Επίσης πραγματοποιεί 83 δρομολόγια από την Ελλάδα (π.χ. από τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη) προς 14 χώρες, έχοντας διακινήσει 4,4 εκατ. ταξιδιώτες μέσω περισσότερων από 41.000 πτήσεων.

Η ουγγρική αεροπορική συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με τα Τίρανα, το Βουκουρέστι και το Τελ Αβίβ.    

Ο ουγγρικός αερομεταφορέας διαθέτει στόλο 175 αεροσκαφών (A320ceo, A321ceo, A320neo, A321neo), το μέγεθος του οποίου αύξησε το 2022, έναντι του 2021, σε ποσοστό 18%. Περιγράφοντας το μοντέλο λειτουργίας της αεροπορικής ο εκπρόσωπος της ουγγρικής αεροπορικής ανέφερε ότι σημαντικό τμήμα των εσόδων της προέρχεται και από πωλήσεις προϊόντων που δεν σχετίζονται με τη δραστηριότητά της, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής των αεροπλάνων της στα αεροδρόμια δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Η Wizz Air εμφανίζει ετήσιες πωλήσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, απασχολεί 20.000 υπαλλήλους, ενώ υπολογίζεται ότι πραγματοποιεί 2.000 προσλήψεις ετησίως.

Οπως ακόμη έγινε γνωστό στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα νέα δρομολόγια της Wizz Air, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου είναι χαμηλότερη κατά 3,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η προσδοκώμενη αύξηση των μετακινήσεων ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εκτιμάται ότι θα περιορίσει περαιτέρω το χάσμα με το 2019. Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει μεταφέρει από τις αρχές της χρονιάς 22,1 εκατομμύρια επιβάτες, «μαγνητίζοντας» νέες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air China που αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της για τη διασύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με τη «Χώρα του Δράκου».

Ευρύτερα, το 2023 οι αερομεταφορές εκτιμάται ότι θα ανακάμψουν. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την περιοδική έκθεση του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol), αναμένεται ρεκόρ πτήσεων μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT