Χρηματιστήριο: Μικρά κέρδη, αναιμικός τζίρος

Χρηματιστήριο: Μικρά κέρδη, αναιμικός τζίρος

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04%, στις 924,20 μονάδες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Συσσώρευση στα υψηλά οκτώ μηνών σημείωσε ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να παραμένει υποτονικός, τη στιγμή που το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν επιφυλακτικό, με βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες.

Οπως σημειώνουν οι αναλυτές, για να ενισχυθεί η ανοδική κίνηση του Χ.Α. αλλά και για να εδραιωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή περισσότερων τίτλων. «Οι πρωταγωνιστές της ανόδου το τελευταίο διάστημα παραμένουν οι ίδιοι και συγκεκριμένα Mytilineos, Motor Oil και Jumbo εκ των δεικτοβαρών εισηγμένων. Πιθανή ανοδική εκτόνωση και από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca-Cola, σε συνδυασμό με τον τραπεζικό κλάδο, θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο επίπεδο για τον Γενικό Δείκτη στο τέλος του έτους», σχολιάζει η Depolas Investment Services.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04% στις 924,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 37,2 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε αμετάβλητος στις 2.239,11 μονάδες, στο -0,24% και στις 1.402,14 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 640,48 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση περιορίστηκε στα 37,2 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Aegean με κέρδη άνω του 1%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν ΟΠΑΠ, Coca-Cola και ΕΛΠΕ, κλείνοντας στο -1,6%, στο -1,2% και στο -0,95% αντίστοιχα.

Διεκπεραιωτικού χαρακτήρα είναι οι τελευταίες φετινές συνεδριάσεις του Χ.Α., με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον καλλωπισμό των χαρτοφυλακίων, στους υποτονικούς όγκους συναλλαγών και στη διατήρηση του φετινού θετικού προσήμου σε Γενικό και τραπεζικό δείκτη, όπως σημειώνει ο Πέτρος Στεριώτης, ανώτατο στέλεχος ΚΕΠΕΥ.

Η αναιμική συναλλακτική δραστηριότητα περιορίζει κάποια από την αξιοπιστία της ανοδικής τάσης, όμως, δεν ακυρώνει την αξία της παραμονής του τραπεζικού δείκτη σε υψηλά περίπου οκτώ μηνών. Αναφορικά με τον Γενικό Δείκτη, η στήριξη των 900 μονάδων αποτελεί βάση καλής εκκίνησης ενόψει του νέου έτους και με τις προσδοκίες να στρέφονται προς τις 1.000 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT