Ο Ελον Μασκ ψάχνει έναν… ανόητο για να αναλάβει το τιμόνι του Τwitter

Ο Ελον Μασκ ψάχνει έναν… ανόητο για να αναλάβει το τιμόνι του Τwitter

Μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες του και την απόφασή του να θέσει στην κρίση των χρηστών του Twitter την παραμονή του ή την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Ελον Μασκ αποφάσισε όντως να φύγει

2' 25" χρόνος ανάγνωσης

Μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες του και την απόφασή του να θέσει στην κρίση των χρηστών του Twitter την παραμονή του ή την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Ελον Μασκ αποφάσισε όντως να φύγει. Ή, τουλάχιστον, έτσι δηλώνει προς το παρόν. Δύσκολο να κάνει αλλιώς αφού η πλειοψηφία των χρηστών τάχθηκε υπέρ της παραίτησής του. Ανάμεσα στα 17 εκατομμύρια χρηστών του που συμμετείχαν στην ασυνήθιστη ψηφοφορία, το 57,5% ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσής του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Επιμένοντας πάντως στο στυλ των αυτάρεσκων αστεϊσμών, εξέφρασε την πρόθεση να αποχωρήσει όταν βρει κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Διευκρίνισε μάλιστα ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο για τις μονάδες λογισμικού και διακομιστών. Ισχυρίστηκε, άλλωστε, με tweet μέσα στην εβδομάδα ότι «κανείς δεν θέλει τη δουλειά που μπορεί να κρατήσει το Twitter ζωντανό. Δεν υπάρχει διάδοχος».

Από τη στιγμή που ανέλαβε τον έλεγχο του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποχωρήσει από το Twitter, είτε ως παραιτηθέντες είτε ως απολυθέντες, περίπου 5.000 από το σύνολο των 7.000 υπαλλήλων του και στελεχών της εταιρείας. Εχει δηλώσει πως θα δώσει νέα πνοή στο Twitter, πνεύμα ελευθερίας, αλλά και έμφαση στη μηχανική του. Μετά τις μαζικές αποχωρήσεις, βέβαια, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι έχει απομείνει από τις δραστηριότητες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στα τμήματα των νομικών και των χρηματοοικονομικών. Πηγές προσκείμενες στον Μασκ αναφέρουν, ωστόσο, πως ο μάλλον αλλοπρόσαλλος βαθύπλουτος επιχειρηματίας αναζητεί όντως στέλεχος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Είχε δεσμευθεί να υπακούσει στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ο μάλλον αλλοπρόσαλλος βαθύπλουτος επιχειρηματίας αναζητεί όντως στέλεχος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Οπως, πάντως, αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων, ενδέχεται να παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρις ότου βρεθεί πραγματικά στέλεχος ικανό ή και «αρκετά ηλίθιος» με τα κριτήρια του Ελον Μασκ για να αναλάβει πράγματι τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από τον Ιανουάριο, οπότε και άρχισε να επενδύει στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ και το ειδύλλιό του με το Twitter προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας. Αν και υπέβαλε πρόταση εξαγοράς του έναντι 44 δισ. δολ., σύντομα διαπίστωσε ότι δεν συγκέντρωνε τα απαιτούμενα κεφάλαια και επιχείρησε να αποδράσει από τη συμφωνία, σε μια στιγμή μάλιστα που υποχωρούσαν άτακτα οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Στη συνέχεια επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί το τίμημα, ενεπλάκη σε δικαστική διαμάχη με τους μετόχους και τελικά αναγκάστηκε να προχωρήσει στην εξαγορά. Από τον Οκτώβριο βρίσκεται στο πηδάλιο του Τwitter και τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχει προκαλέσει χάος.

Διατηρεί, όμως, έναν στενό κύκλο έμπιστων συνεργατών, στους οποίους συγκαταλέγονται και ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής Τζέισον Καλακάνης και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της PayPal Holdings, Ντέιβιντ Σαξ. Εχουν και οι δύο προβεί σε συστάσεις για τη μελλοντική επιχειρηματική στρατηγική του Twitter. Ισως να συγκαταλέγονται και στους επίδοξους διαδόχους του Μασκ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT