Αναζητούνται οι πρώτοι πέντε νέοι γενικοί διευθυντές του ΕΦΚΑ

Αναζητούνται οι πρώτοι πέντε νέοι γενικοί διευθυντές του ΕΦΚΑ

Θα προέρχονται από τον ΕΦΚΑ ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Από τους κόλπους του ΕΦΚΑ ή του ευρύτερου Δημοσίου θα προέρχονται οι πρώτοι πέντε νέοι γενικοί διευθυντές του Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης, καθώς ήδη αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων. Πρόκειται για θέσεις ιδιαίτερα νευραλγικού χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό αναζητούνται εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ και του Δημοσίου που έχουν τα τυπικά προσόντα και γνωρίζουν καλά πώς λειτουργεί ο φορέας και συγκεκριμένα για τις θέσεις προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις Εισφορών, Συντάξεων, Συντάξεων Δημοσίου Τομέα, Διεθνών Συνεργασιών καθώς και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών. Κι όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής στην «Κ», στόχος είναι «άξια και ικανά στελέχη που υπάρχουν στον οργανισμό και είναι εκτός επετηρίδας να βγουν μπροστά». Την αμέσως επόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη των 19 θέσεων για τους υπόλοιπους προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων, ενώ κατά τους πρώτους μήνες του 2023 κι εφόσον έχουν τοποθετηθεί οι γενικοί διευθυντές, θα προκηρυχθούν και οι θέσεις για περίπου 200 «περιφερειακούς μάνατζερ», σε επίσης νευραλγικούς τομείς του ΕΦΚΑ ανά την επικράτεια.

Η θητεία των νέων γενικών διευθυντών θα είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ, ενώ οι μισθοί τους θα είναι σημαντικά υψηλότεροι από αυτούς που λαμβάνουν σήμερα γενικοί διευθυντές υπουργείων κ.λπ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας ορίζεται σε 15 ημερολογιακές ημέρες, αρχίζει από αύριο 29 Δεκεμβρίου και λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2023.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.efka.gov.gr/aitisi-gd1.php την αίτηση υποψηφιότητας, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Ειδικά για αυτές τις πέντε θέσεις και λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αντικειμένου, δυνατότητα πρόσληψης θα έχουν μόνο υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ καθώς και υπάλληλοι του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

Βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης του φορέα και με οδηγό τον πρόσφατο νόμο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, που όμως προκαλεί και έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των εργαζομένων του φορέα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων γενικών διευθυντών, που θα προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα, γύρω στα τέλη Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την τοποθέτηση των νέων διευθυντών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού από τη Ροδόπη έως την Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT