Η «Πλαίσιο» εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η «Πλαίσιο» εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Υψηλό διοικητικό κόστος, χαμηλή διασπορά και αποτίμηση, οι λόγοι αποχώρησης

2' 27" χρόνος ανάγνωσης

Λίγες ημέρες ήταν υπεραρκετές για να επιτευχθεί ο στόχος του ελέγχου από τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο Γεράρδο τουλάχιστον του 90% των μετοχών της «Πλαίσιο», προκειμένου στη συνέχεια να βγάλουν την εταιρεία που ίδρυσε ο πρώτος και διευθύνει ο δεύτερος από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, πλέον κατέχουν το 93,72% των μετοχών της «Πλαίσιο», πάνω δηλαδή από το 90% που ήταν ο στόχος της προαιρετικής δημόσιας πρότασης. Η εξέλιξη αυτή, βεβαίως, ήταν αναμενόμενη, καθώς έτσι κι αλλιώς οι δύο βασικοί μέτοχοι κατείχαν –πριν από την ανακοίνωση ότι προχωρούν σε προαιρετική δημόσια πρόταση– το 82,18% του μετοχικού κεφαλαίου της «Πλαίσιο», μιας εταιρείας που ενώ από το 1999 έχει εισαχθεί στο Χ.Α., η διασπορά των μετοχών της παρέμενε πολύ χαμηλή.

Η «Πλαίσιο» εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο Αθηνών-1

Η παρουσία μας στο Χ.Α. δεν εξυπηρετεί πλέον τους σκοπούς της εταιρείας, δηλώνει στην «Κ» ο ιδρυτής της εταιρείας, Γ. Γεράρδος.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Γεράρδος μιλώντας στην «Κ» για την πρόσφατη απόφαση δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εμπόδια που εκ των πραγμάτων προκαλεί η τήρηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, αλλά και στο γεγονός ότι το καλό «ταμείο» της «Πλαίσιο» και η υψηλή πιστοληπτική της ικανότητα καθιστούν στην πραγματικότητα το Χρηματιστήριο μέσο άντλησης κεφαλαίων μη χρήσιμο. Στους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση της «Πλαίσιο» στην απόφαση για έξοδο από το Χ.Α. δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή μεσοπρόθεσμα, κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει πιο εύκολα και με υψηλότερη απόδοση με την εταιρεία εκτός Χ.Α., καθώς και το γεγονός ότι οι βασικοί ανταγωνιστές της εταιρείας βρίσκονται εκτός Χ.Α. (σ.σ. η «Κωτσόβολος» ανήκει στον όμιλο Currys, εισηγμένο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου).

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το προσφερόμενο τίμημα είναι 4,58 ευρώ ανά μετοχή, αρκετά υψηλότερο από τον μέσο όρο της τιμής της μετοχής τους έξι μήνες πριν από τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε ανακοινώθηκε η προαιρετική δημόσια πρόταση, ήτοι 3,17 ευρώ/μετοχή. Πρόκειται δηλαδή για τίμημα με premium 44,48%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT