Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Το ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στην αμερικανική αγορά αργά χθες πριν από το κλείσιμο και η αναζήτηση ευκαιριών ώθησαν ανοδικά τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 και χάρις στην ανάκαμψη των μετοχών των ομίλων υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η κατάσταση αυτή επηρέασε ευμενώς και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία κατόρθωσαν να αντιστρέψουν την προηγούμενη καθοδική τους πορεία και να ολοκληρώσουν την προτελευταία τους συνεδρίαση της φετινής χρονιάς με κέρδη. Η δε τιμή αργού χθες εξασθένησε, όπως και το δολάριο έναντι άλλων νομισμάτων. Η νέα έκρηξη μολύνσεων στην Κίνα, η οποία, όπως υπενθυμίζεται, έχει άρει τους περιορισμούς της πανδημίας, αναθερμαίνει τους φόβους για μία οικονομία σε δυσπραγία. Αργά χθες πριν από το κλείσιμο της Γουόλ Στριτ οι Dow Jones και S&P 500 είχαν άνοδο κατά 1,20% και 1,86%, αντιστοίχως. Θετικά λειτούργησε το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία της απασχόλησης δεικνύουν πως η επιθετική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τελικώς φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. «Διαπιστώνουμε κάποιας μορφής ράλι στις συναλλαγές χάρις στα στοιχεία της απασχόλησης, τα οποία ίσως δίνουν αφορμές για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Δεν είναι το σύνηθες πρωτοχρονιάτικο ράλι, ενώ βλέπουμε και αγορές από χαμηλά επίπεδα τιμών», τονίζει ο Γκρεγκ Μπάσακ, επικεφαλής της AXS Investments στη Ν. Υόρκη. Ο αριθμός των ανέργων της προηγούμενης εβδομάδας έφθασε το 1,71 εκατ., τα υψηλότερα επίπεδα 10μήνου. Κι αυτό δείχνει πως οι αυξήσεις επιτοκίων ίσως ανακόπτουν ανάπτυξη και πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ανοδο σημείωναν αργά χθες πριν από το κλείσιμο οι Dow Jones και S&P 500 στη Γουόλ Στριτ.

Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση χθες με άνοδο της τάξεως του 0,68%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με 0,21%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με 1,05%, με 0,97% στο Παρίσι ο CAC 40, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με 1,20% και με 0,72% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. To ευρώ ενισχύθηκε 0,5% προς το δολάριο στο 1,0667 δολάριο και το αργό Ν. Υόρκης υποχώρησε χθες 1% στα 78,17 δολάρια το βαρέλι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT