130 εκατ., το κόστος ασφάλειας εφοδιασμού

130 εκατ., το κόστος ασφάλειας εφοδιασμού

Περί τα 130 εκατ. ευρώ θα κοστίσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε φυσικό αέριο. Το ποσό αυτό ενέκρινε η ΡΑΕ ως συνολικό κόστος των μέτρων που ελήφθησαν για την ασφάλεια εφοδιασμού για το διάστημα Νοέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Περί τα 130 εκατ. ευρώ θα κοστίσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε φυσικό αέριο. Το ποσό αυτό ενέκρινε η ΡΑΕ ως συνολικό κόστος των μέτρων που ελήφθησαν για την ασφάλεια εφοδιασμού για το διάστημα Νοέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023. Με απόφασή της η ΡΑΕ θα ορίσει και το μοναδιαίο κόστος ασφάλειας εφοδιασμού ανά κατηγορία καταναλωτών το οποίο θα μεταφερθεί στα τιμολόγια φυσικού αερίου. Το κόστος ασφάλειας εφοδιασμού αφορά τα βασικά μέτρα για τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς σε φυσικό αέριο, όπως η πρόσθετη αποθήκη LNG (FSU) στη Ρεβυθούσα, το κόστος εγκατάστασης αποθεμάτων ασφαλείας από τους ηλεκτροπαραγωγούς στην Ιταλία και στη Βουλγαρία και τη σύμβαση της ΔΕΠΑ με την TotalEnergies για την προμήθεια φορτίων LNG συνολικής ισχύος 10 TWh το ίδιο διάστημα. Περιλαμβάνονται επίσης κόστη λειτουργίας πέντε μονάδων φυσικού αερίου με ντίζελ.

Εγκρίθηκε αποζημίωση στον τέως CEO της Attica Bank

Το ποσό των 300.000 ευρώ έλαβε ως αποζημίωση ο Μιχάλης Ανδρεάδης, που διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank από τον Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο του 2022. Την «παχυλή» αποζημίωση ενέκρινε η Γ.Σ. των μετόχων της Attica Bank κατά τη σύγκλησή της την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ως αντιστάθμισμα στην πρόωρη λήξη της θητείας του τέως διευθύνοντος συμβούλου, που αποχώρησε έχοντας απολέσει την εμπιστοσύνη ακόμη και του βασικού μετόχου του ΤΧΣ, που είχε πρωτοστατήσει στη σχετική επιλογή.

Προχωράει έργο της ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής, ύψους 280 εκατ. ευρώ (συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος και επαναχρησιμοποίηση – διάθεση επεξεργασμένων εκροών). Πρόσφατα η ΕΥΔΑΠ, που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του έργου, εξασφάλισε την έγκριση του Δασαρχείου Πεντέλης για να πραγματοποιήσει αναγκαίες τεχνικές εργασίες που αφορούν το δυτικό μέτωπο της σήραγγας του έργου, σε αναδασωτέα δασική έκταση άνω του 1,3 στρέμματος.

Την OTEGlobe απορρόφησε ο ΟΤΕ 

Γεγονός αποτελεί η συγχώνευση του OTE με την OTEGlobe (ΟΤΕ Διεθνείς Λύσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία). H απορρόφηση της δεύτερης εταιρείας από την πρώτη εγκρίθηκε με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η OTEGlobe αποτελεί το όχημα του ομίλου ΟΤΕ για την παροχή διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε παρόχους τηλεφωνίας και πολυεθνικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει ιδιόκτητο, υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό δίκτυο οπτικών ινών με περισσότερες από τέσσερις διακριτές διαδρομές που διασχίζουν την Ιταλία και τα Βαλκάνια.    

Νέες αποχωρήσεις στελεχών από τη ΡΑΕ

Θύμα της διαρροής στελεχών της ΡΑΕ προς το ιδιωτικό κομμάτι της αγοράς ηλεκτρισμού έπεσαν και οι αναμενόμενες λίστες των βιομηχανιών για την κατά προτεραιότητα εξαίρεση από την υποχρεωτική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου σε ποσοστό 15%. Μεταξύ των τεσσάρων στελεχών που αποχώρησαν από τη ΡΑΕ λίγο πριν εκπνεύσει το 2022 αναζητώντας καλύτερες αποδοχές, ήταν και ο υπεύθυνος για τις βιομηχανικές λίστες, με αποτέλεσμα η κατάρτισή τους που αναμενόταν αυτή την εβδομάδα να μεταφερθεί την επομένη. Το ζήτημα της διαρροής στελεχών, πάντως, από τη ΡΑΕ εξελίσσεται σε μείζον για την επάρκεια λειτουργίας της Αρχής, που εν μέσω ενεργειακής κρίσης είναι επιφορτισμένη με πολλά και κρίσιμα θέματα για τη λειτουργία της ενεργειακής αγοράς και την προστασία των καταναλωτών. Από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι σήμερα 46 άτομα έχουν φύγει από τη ΡΑΕ λόγω των εξαιρετικά υψηλότερων αμοιβών στην αγορά ηλεκτρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT