Υπουργός Οικονομικών του 2023 ο Χρ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με το The Banker

Υπουργός Οικονομικών του 2023 ο Χρ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με το The Banker

Ως «υπουργός Οικονομικών της χρονιάς 2023 για την Ευρώπη» βραβεύθηκε από το περιοδικό The Banker του ομίλου των Financial Times ο Χρήστος Σταϊκούρας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Ως «υπουργός Οικονομικών της χρονιάς 2023 για την Ευρώπη» βραβεύθηκε από το περιοδικό The Banker του ομίλου των Financial Times ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα σχετικά βραβεία, όπως επισημαίνεται από το περιοδικό, απονέμονται σε αξιωματούχους που επιτυγχάνουν να τονώσουν την ανάπτυξη και να σταθεροποιήσουν τις οικονομίες των χωρών τους. «Αφότου ορίστηκε υπουργός Οικονομικών το 2019, ο Χρήστος Σταϊκούρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έβαλαν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά και την οικονομία της Ελλάδας», σημειώνει το σχετικό απόσπασμα στο κύριο άρθρο του περιοδικού. Και συμπληρώνει: «Ο κ. Σταϊκούρας κατάφερε να πορευθεί σε τεντωμένο σκοινί, ισορροπώντας προσεκτικά μεταξύ δημοσιονομικής σύνεσης και εξυγίανσης, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ένα συνεκτικό πακέτο στοχευμένων μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με στόχο να μετριάσει την επίπτωση της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού».

«Η σημερινή βράβευσή μου ως υπουργός Οικονομικών της χρονιάς 2023 για την Ευρώπη, από το περιοδικό The Banker του ομίλου των Financial Times, αποτελεί ξεχωριστή τιμή», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Είναι μια διάκριση της Ελλάδας, που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για την πρόοδο και τις επιδόσεις της χώρας μας στο –κρίσιμο και πολλαπλώς δοκιμαζόμενο τα τελευταία χρόνια– πεδίο της οικονομίας. Το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού, της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά και της σκληρής προσπάθειας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσπάθεια όχι μόνο το 2022 αλλά αδιάκοπα από τον Ιούλιο του 2019, για ισχυροποίηση της οικονομίας μας με οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά συμπεριληπτικό τρόπο, βελτίωση της ζωής των πολιτών και αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, μέσα από αποτελεσματικές, διορατικές και μεταρρυθμιστικές πολιτικές».

Τα προηγούμενα χρόνια το περιοδικό είχε απονείμει το βραβείο στη Λιθουανή Γκινταρέ Σκαϊστέ το 2022, στον Γάλλο Μπρινό Λε Μερ το 2021, στον Ιρλανδό Πασκάλ Ντόνοχιου το 2020, στον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο το 2019 και στον Σλοβάκο Πέτερ Καζιμίρ το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT