Η Κοινωνική Προσφορά στο Επίκεντρο των Σύγχρονων Επιχειρήσεων
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-κοινωνική-προσφορά-στο-επίκεντρο-τω-562215097

Η Κοινωνική Προσφορά στο Επίκεντρο των Σύγχρονων Επιχειρήσεων

Το ξεκίνημα τη νέας χρονιάς βρίσκει τους πολίτες ανά τον κόσμο να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις και είναι σίγουρο πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλο και περισσότερες ευάλωτες ομάδες έχουν ανάγκη από την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Άλλωστε, ο Εταιρικός Σκοπός σαν έννοια και η κοινωνική προσφορά σαν πράξη είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού των σύγχρονων επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις που προσβλέπουν σε μακροζωία, σήμερα, αλλά και σε αντίστοιχες περιόδους κρίσης, είναι εκείνες που θα πρέπει να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν τις τοπικές τους κοινότητες.

Η Coral, επίσημη αντιπρόσωπος του εμπορικού σήματος της Shell στη χώρα μας, συγκαταλέγεται σε αυτές τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις. Η εταιρεία, με κεντρικό μήνυμα το ‘Δίνουμε Αξία στη Ζωή’, υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο την ανταπόδοση στην κοινωνία και την προσφορά βοήθειας και υποστήριξης σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Διεθνής Ημέρα Εθελοντή

Στο τέλος του Νοεμβρίου 2022, εργαζόμενοι της Coral βρέθηκαν στο πλευρό του The Love Van, στην Πλατεία Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, για να βοηθήσουν στη διαδικασία παραγωγής φαγητού και στον διαμοιρασμό τους σε ανθρώπους χωρίς στέγη με ανάγκη σίτισης.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντή που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ στις 5 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου για να τιμήσει τους εθελοντές σε όλο τον κόσμο, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, βοηθώντας εκείνους που έχουν ανάγκη με μόνο αντάλλαγμα την αλληλεγγύη και την ευγνωμοσύνη.

Το “The Love Van”, είναι μία ιδέα που γεννήθηκε από τον αθλητή Λευτέρη Παρασκευά, όταν το 2018 βρέθηκε εθελοντικά στην καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Η ανάγκη για γρήγορη και άμεση βοήθεια, ενέπνευσε την ιδέα ενός οχήματος το οποίο θα έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Κάθε cent μετράει

Συνεχίζοντας στο πνεύμα της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας, η Coral από τις αρχές Δεκεμβρίου ένωσε δυνάμεις με τη wise GREECE!.

Η wise GREECE! είναι μία βραβευμένη μη κερδοσκοπική κίνηση που προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα οφέλη της Ελληνικής διατροφής και τα εξαιρετικά προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ με το κέρδος από την πώλησή τους αγοράζει τρόφιμα πρώτης ανάγκης για να τα διαθέσει δωρεάν σε παιδιά, οικογένειες άστεγους και ηλικιωμένους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Η Coral από την πλευρά της έχει να συνεισφέρει ένα σημαντικά μεγάλο και πανελλαδικό δίκτυο σημείων επαφής με το κοινό, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης της εταιρείας allSmart. Επομένως, οι δύο εταιρείες από τις 12 Δεκεμβρίου 2022 και έως τις 12 Φεβρουαρίου ‘τρέχουν’ το πρόγραμμα «1 cent κάνει τη διαφορά», όπου η Coral για κάθε συναλλαγή επιβράβευσης με την κάρτα allSmart στα πρατήρια Shell θα ενισχύει το έργο της wise GREECE!, για προμήθεια τροφίμων πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

Πρακτικά, η Coral θα μετρήσει όσες συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα της δράσης και θα τις πολλαπλασιάσει επί 1 cent ώστε να τις προσφέρει στη wise GREECE!. Εκείνη με τη σειρά της θα αξιοποιήσει το συνολικό ποσό που θα συλλεχτεί για να υποστηρίξει συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Έμφαση στο Κοινωνικό Αποτύπωμα των επιχειρήσεων

Δράσεις όπως οι παραπάνω αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων που έχουν διαπιστώσει πως – παρά τον παραδοσιακό ορισμό της επιχείρησης – σκοπός τους δεν πρέπει να είναι μόνο το κέρδος. Θα πρέπει να υπολογίζονται επιπλέον παράγοντες στην εξίσωση, όπως επίσης θα πρέπει να αντιλαμβάνονται και τον παλμό της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που έχει περάσει πολλά τα τελευταία 15 χρόνια και προετοιμάζεται για μία ακόμα δύσκολη χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Επομένως, επιχειρήσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα όπως η Coral διαφοροποιούνται και θεωρούνται ως σύμμαχοι από την τοπική κοινότητα. Αυτές οι επιχειρήσεις που στάθηκαν δίπλα στους πολίτες και την κοινωνία στις δύσκολες στιγμές, είναι εκείνες που θα αποτυπωθούν θετικά στη μνήμη τους όταν η κατάσταση βελτιωθεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT