Ένας νέος κύκλος εξέλιξης της Alpha Bank ξεκινάει το 2023

Ένας νέος κύκλος εξέλιξης της Alpha Bank ξεκινάει το 2023

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Την έναρξη ενός νέου κύκλου εξέλιξης, με στόχο την παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πελάτες και την εμπέδωση της Αlpha Bank σε τράπεζα αναφοράς για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, σηματοδοτεί το 2023, όπως επισημαίνει ο CEO του ομίλου Βασίλης Ψάλτης, στην επιστολή του προς όλους τους εργαζoμένους του ομίλου για το νέο έτος.

Κάνοντας, αρχικώς, έναν σύντομο απολογισμό των σημαντικών επιτυχιών της τράπεζας του πρώτου κύκλου μετασχηματισμού της, από το 2019 έως και το 2022, ο κ. Ψάλτης επισημαίνει την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση όλων των στόχων και των θεμελιακών αλλαγών που είχαν σχεδιαστεί. Ανέφερε, σε αυτό το πλαίσιο, σειρά επιτευγμάτων, όπως:

– Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «μειώνοντάς τα από το 44% του χαρτοφυλακίου μας το 2019, σε λιγότερο από 8% το 2022».

– Η επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά 4 δισ. ευρώ, «καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα».

– Οι στρατηγικές συμπράξεις με κορυφαίους διεθνείς ομίλους, όπως η Generali και η Nexi.

– Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας, μέσω του οποίου δόθηκε προτεραιότητα στο «να τεθούν ισχυρά θεμέλια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της τράπεζας, την απλοποίηση των διαδικασιών και την ανάδειξη του ταλέντου των ανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

– Η σημαντική ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με την αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ, αλλά και μέσω εκδόσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ομολόγων Tier 2 ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον CEO, «το στρατηγικό πλάνο για την Alpha Bank της επόμενης μέρας δίνει έμφαση στην εξέλιξη του λειτουργικού μοντέλου της λιανικής μας τραπεζικής, απαντώντας στις ανάγκες των πελατών μας με ένα νέο τρόπο σχεδιασμού τραπεζικών υπηρεσιών και ψηφιακής εξυπηρέτησης».

Οσον αφορά την πορεία του εσωτερικού μετασχηματισμού της τράπεζας, η έμφαση θα δοθεί σε τρεις περιοχές:

– Στην τεχνολογία, όπου «στόχος είναι να επιτύχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα στον σχεδιασμό και στη διάθεση νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών».

– Στο ανθρώπινο κεφάλαιο με σκοπό «να ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους μας να αναδεικνύουν διαρκώς το μέγιστο των ικανοτήτων τους, σε ένα περιβάλλον εργασίας, όπου αισθάνονται ότι μπορούν να αναπτυχθούν και να επιτύχουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες».

– Στην εσωτερική οργάνωση και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, υλοποιώντας «μία σειρά αλλαγών, τόσο στα λειτουργικά μοντέλα εργασίας όσο και στην αρχιτεκτονική του οργανογράμματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT