55 εκατ. δολάρια άντλησε η startup Hack the Box

Κεφάλαια ύψους 55 εκατ. δολ. άντλησε η νεοφυής Hack the Box, με την αμερικανική Carlyle Group να επενδύει στην εταιρεία και να αποκτά υψηλό μειοψηφικό ποσοστό

2' 28" χρόνος ανάγνωσης

Κεφάλαια ύψους 55 εκατ. δολ. άντλησε η νεοφυής Hack the Box, με την αμερικανική Carlyle Group να επενδύει στην εταιρεία και να αποκτά υψηλό μειοψηφικό ποσοστό, επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ που δημοσίευσε αποκλειστικά η «Κ» το περασμένο Σάββατο. Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το αμερικανικό private equity, το οποίο διαχειρίζεται συνολικά 369 δισ. δολ., έχοντας παράλληλα δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό τεχνολογικό fund ύψους 3,12 δισ. δολ. για να επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη που βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης. Η Hack the Box ιδρύθηκε το 2017 από τους Χάρη Πυλαρινό, Τζέιμς Χούκερ και Αρη Ζηκόπουλο και είχε στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια, δημιουργώντας μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι χρήστες μαθαίνουν να «χακάρουν» τα υπολογιστικά συστήματα, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. Ουσιαστικά, η πλατφόρμα εκπαιδεύει τους «ηθικούς χάκερ» του αύριο, δηλαδή τους ανθρώπους που προσομοιώνουν τον τρόπο που θα κινούνταν ένας εγκληματίας προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επίσης και υφιστάμενοι επενδυτές, όπως το Paladin Capital Group, το ελληνικό fund Marathon Venture Capital, καθώς και άλλοι επενδυτές, όπως οι Osage University Partners, Brighteye Ventures και Endeavor Catalyst Fund. Οπως αναφέρει ανακοίνωση, το ελληνικό Marathon Venture Capital που ανήκει στο Equifund και συγκεντρώνει κεφάλαια από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μέσα από τον συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης κατάφερε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του και να επιστρέψει το πρώτο fund, το Marathon Fund I στο σύνολό του, εξασφαλίζοντας σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους του, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα, η Marathon έδωσε τη δυνατότητα στους μετόχους της να συμμετέχουν απευθείας στον επενδυτικό γύρο της εταιρείας, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της Hack the Box.

Το αμερικανικό fund Carlyle Group απέκτησε υψηλό μειοψηφικό ποσοστό.

Οπως έχει γράψει η «Κ», με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση η Hack the Box θα ενισχύσει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, θα επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ σε ορίζοντα τριετίας αναμένεται να τριπλασιάσει το προσωπικό της. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει έδρα το Κεντ της Αγγλίας, διατηρεί παρουσία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, καθώς και κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα. Ο ρυθμός ανάπτυξής της ετησίως αγγίζει το 100% και ο αριθμός των εργαζομένων της ανέρχεται περίπου στους 180, εκ των οποίων οι μισοί απασχολούνται στα νέα της γραφεία στον Αλιμο.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία κοινότητα με πάνω από 1,6 εκατ. χρήστες, κάποιοι εκ των οποίων ξεκινούν τώρα την ενασχόλησή τους με το αντικείμενο, ενώ την πλατφόρμα της χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και οργανισμοί.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η Toyota, η Siemens, η EA Sports, ενώ στους πελάτες της συγκαταλέγονται και κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το UCL. Σχετικά με τον νέο γύρο χρηματοδότησης, ο Χάρης Πυλαρινός, συνιδρυτής και CEO της Hack the Box, δήλωσε πως «ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο, επιτρέποντας σε εταιρείες και μεμονωμένους χρήστες να θωρακίσουν τα συστήματά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT