Οικογενειακή υπόθεση οι διοικητικές αλλαγές στον όμιλο LVMH

Οικογενειακή υπόθεση οι διοικητικές αλλαγές στον όμιλο LVMH

Μεγαλύτερες ευθύνες στον πολυσυλλεκτικό οίκο μόδας και ειδών πολυτελείας LVMH αναλαμβάνουν, με τις ευλογίες του πατέρα τους Μπερνάρ Αρνό, οι Ντελφίν και Αντουάν Αρνό

2' 27" χρόνος ανάγνωσης

Μεγαλύτερες ευθύνες στον πολυσυλλεκτικό οίκο μόδας και ειδών πολυτελείας LVMH αναλαμβάνουν, με τις ευλογίες του πατέρα τους Μπερνάρ Αρνό, οι Ντελφίν και Αντουάν Αρνό. Και αυτό συντελείται υπό το πρίσμα της αναδιάρθρωσης της διοίκησης στον γαλλικό όμιλο, όπου ο πατριάρχης Μπερνάρ Αρνό και πλέον πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φαίνεται να θέτει τα θεμέλια για τη διαδοχή του. Αυτός και η οικογένειά του έχουν περιουσία ύψους 201,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η moneyreview.gr. Η 47χρονη Ντελφίν Αρνό θα εκτελεί πλέον χρέη διευθυνούσης συμβούλου στον οίκο Dior (Christian Dior), στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του ομίλου, στην οποία είχε ενταχθεί από το 2001. Θα αντικαταστήσει τον Πιέτρο Μπεκάρι, ο οποίος αναβαθμίζεται σε επικεφαλής της Louis Vuitton, δηλαδή του μεγαλύτερου εμπορικού σήματος του ομίλου, που φέρει το ίδιο όνομα. Με τη σειρά του ο ιταλικής καταγωγής Πιέτρο Μπεκάρι θα αντικαταστήσει τον Μάικλ Μπιουρκ, πιστό συνεργάτη του Αρνό, ο οποίος και αναμένεται να αποκτήσει νέο ρόλο.

Η κόρη του Μπερνάρ Αρνό, Ντελφίν, νέα CEO του οίκου Dior, ενώ περισσότερες αρμοδιότητες στον όμιλο αναλαμβάνει ο γιος του, Αντουάν.

Αναβάθμιση υπήρξε όμως και στον ρόλο του πρωτότοκου γιου του, του 45χρονου Αντουάν, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της LVMH. Καθίσταται διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Christian Dior SE, της εταιρείας συμμετοχών μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει τον όμιλο LVMH. Παράλληλα θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής του κλάδου εικόνας και επικοινωνίας της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και να διοικεί την εταιρεία παπουτσιών Berluti. Επίσης θα συνεχίσει να διατελεί μη εκτελεστικός πρόεδρος της Loro Piana με τα πολυτελή μάλλινα ενδύματα. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα –πέντε– παιδιά του Μπερνάρ Αρνό από τους τρεις γάμους του απασχολούνται στον όμιλο. Ανάμεσά τους ο Αλεξάντρ, που έχει αναλάβει εδώ και περίπου δύο χρόνια τον τομέα προϊόντων και επικοινωνιών στην Tiffany & Co. Ο Φρεντερίκ είναι επικεφαλής της ελβετικής ωρολογοποιίας Tag Heuer και ο Ζαν Αρνό απασχολείται στην ανάπτυξη του τομέα ρολογιών της Louis Vuitton. Βέβαια, αυτές οι διοικητικές αποφάσεις, όπως αναφέρει το moneyreview.gr, θα αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας στο Παρίσι για το αγαπημένο θέμα κουτσομπολιού περί της διαδοχής του Αρνό. Το θέμα, ωστόσο, είναι πως ο ίδιος ο δημιουργός της αυτοκρατορίας υψηλής ραπτικής και ειδών πολυτελείας δεν έχει καμία πρόθεση να παροπλιστεί. Ενδεικτικά, ο όμιλος LVMH ανέβασε πρόσφατα το όριο ηλικίας του διευθύνοντος συμβούλου, επιτρέποντας στον Μπερνάρ Αρνό να παραμείνει στον ρόλο του μέχρι τα 80 του, ενώ αυτή τη στιγμή είναι 73 ετών. Ας μην ξεχνάμε τον αειθαλή Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος έχει περάσει και την ηλικία των 90 ετών.

Ωστόσο, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα φαίνεται πως η ζυγαριά κλίνει υπέρ του μεγαλύτερου γιου του, Αντουάν, με λαμπρές σπουδές σε Γαλλία και Καναδά στη διοίκηση επιχειρήσεων. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ήταν υπεύθυνος για την πρόσφατη διαφήμιση της Louis Vuitton, η οποία είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι να παίζουν σκάκι, φωτογραφημένους από την Ανι Λάιμποβιτζ, τη διάσημη φωτογράφο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT