Απεριόριστες άδειες μετ’ αποδοχών δίνει η Microsoft

Απεριόριστες άδειες μετ’ αποδοχών δίνει η Microsoft

«H Microsoft εκσυγχρονίζει την πολιτική διακοπών σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο», δήλωσε εκπρόσωπός της

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Το πώς, το πότε και το πού κάνουμε τις δουλειές μας έχει αλλάξει δραματικά. Και όπως έχουμε μεταμορφωθεί, ο συγχρονισμός της πολιτικής αδειών προς ένα πιο ευέλικτο μοντέλο ήταν ένα φυσικό επόμενο βήμα». Αυτό καταγράφεται σε εσωτερικό έγγραφο της Microsoft, αναφερόμενο σε εργαζομένους της στις ΗΠΑ, με το οποίο κανονικοποιούνται οι απεριόριστες άδειες μετ’ αποδοχών, αρχής γενομένης από τις 16 Ιανουαρίου. «Δεν θα καταγράφετε πια επισήμως τον χρόνο αδειών σας», αναφέρεται στο έγγραφο, το οποίο επικαλείται το Business Insider. Τα σχετικά αναφέρονται σε δημοσίευμα στο moneyreview.gr. Οσοι θέλουν να λείψουν θα εξακολουθούν να χρειάζονται έγκριση από τους προϊσταμένους τους. Επίσης, οι εργαζόμενοι της Microsoft στις ΗΠΑ με αναξιοποίητες άδειες πριν από τις 15 Ιανουαρίου θα λάβουν αποζημίωση τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το Business Insider, οι εργαζόμενοι θα έχουν επιπλέον δέκα εταιρικές αργίες και θα μπορούν να παίρνουν ρεπό, καθώς και αναρρωτικές άδειες για τη σωματική ή την ψυχική υγεία τους. Επίσης θα μπορούν να λείψουν ώστε να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους ως ένορκοι αλλά και σε περιπτώσεις θανάτου προσφιλών προσώπων. Από τις 16 Ιανουαρίου 2023 «η Microsoft εκσυγχρονίζει την πολιτική διακοπών σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο», δήλωσε στο Business Insider εκπρόσωπος της Microsoft.

Ωστόσο, δεδομένων των δια-φορετικών νόμων και κανονισμών στις άλλες χώρες, όσοι απασχολούνται στη Microsoft εκτός ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμένο διάστημα αδειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft έχει πειραματιστεί με τα εργασιακά δικαιώματα στο παρελθόν, υιοθετώντας για παράδειγμα τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα στα γραφεία της στην Ιαπωνία τον Αύγουστο του 2019. Τα ευρήματα τότε ήταν εντυπωσιακά: Η παραγωγικότητα στο γραφείο αυξήθηκε κατά 39,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018. Επίσης συγκαταλέγεται στους τεχνολογικούς κολοσσούς που επέτρεψαν την τηλεργασία για την πλειονότητα των εργαζομένων της και κατά ένα μεγάλο μέρος της εβδομάδας. Πέρυσι, μάλιστα, η εταιρεία προσπάθησε να επαναφέρει τους εργαζομένους της στο γραφείο για τουλάχιστον τη μισή εργασιακή εβδομάδα. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα παραδέχθηκε ότι «ενδέχεται να μην κατορθώσει να αποκαταστήσει για το τρέχον έτος μια “κανονικότητα” επιστροφής στο γραφείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT