Eurobank: Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης στον Εβρο

Eurobank: Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης στον Εβρο

Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Εβρου, που αποβλέπει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος υλοποιεί η Eurobank

1' 22" χρόνος ανάγνωσης

Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Εβρου, που αποβλέπει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος υλοποιεί η Eurobank. Η διοίκηση της τράπεζας πραγματοποίησε περιοδεία στη Θράκη υπογραμμίζοντας την αναπτυξιακή και επενδυτική δυναμική σε μια περιοχή με ισχυρά γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα. Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εργασιακών ευκαιριών στην απόφαση νέων ανθρώπων να κάνουν οικογένεια, η Eurobank υλοποιεί πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στην υπηρεσία EuroPhone Banking της τράπεζας, το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά από τους μόνιμους κατοίκους της Π.Ε. Εβρου.

Δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών εύρεσης εργασίας, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπου εστιάζει η ευρείας κλίμακας πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για το δημογραφικό «Μπροστά για την οικογένεια», η Eurobank υπογραμμίζει τη σημασία της ενίσχυσης της απασχόλησης στη βελτίωση των δημογραφικών δεδομένων, ειδικά στα σύνορα της χώρας. Η θετική επίπτωση των ευκαιριών απασχόλησης στο δημογραφικό αποτυπώνεται και σε σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ που χρηματοδότησε η τράπεζα. Με το πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης στον Εβρο η τράπεζα δίνει επίσης το παράδειγμα της αποκέντρωσης ορισμένων επιχειρησιακών λειτουργιών, μια διαδικασία που είναι σε θέση να εφαρμόσει ένας μεγάλος οργανισμός με την κατάλληλη οργάνωση, τεχνογνωσία και υποδομή. Τους τελευταίους έξι μήνες, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης έχουν δημιουργηθεί 45 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, για απασχόληση στην υπηρεσία EuroPhone Banking της τράπεζας. Στα άτομα που απασχολούνται, εννέα στα δέκα είναι γυναίκες, τo 60% είναι έως 35 ετών, ενώ το 40% είναι έγγαμοι. Η πορεία υλοποίησης της νέας δράσης, οι προκλήσεις και οι προοπτικές εργασίας και διαβίωσης στη Θράκη συζητήθηκαν σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη. Στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας ανέλυσε τη στρατηγική της Eurobank για τη στήριξη της Θράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT