Mπαράζ συναντήσεων Μητσοτάκη στο Νταβός

Mπαράζ συναντήσεων Μητσοτάκη στο Νταβός

2' 43" χρόνος ανάγνωσης

Mε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel Πάτρικ Γκέλσινγκερ θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός, καθώς η γνωστή εταιρεία επεξεργαστών εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης στην Ελλάδα. Μάλιστα στελέχη της, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη πραγματοποιήσει επαφή στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τώρα θα δοθεί η συνέχεια στις ελβετικές Αλπεις. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η εταιρεία ενδιαφέρεται να επεκταθεί στο software και την κυβερνοασφάλεια και αυτοί θα είναι οι τομείς στους οποίους θα συζητάει να επενδύσει στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα έχει ένα ασφυκτικό πρόγραμμα συναντήσεων, όπως το περιγράφουν οι συνεργάτες του, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, κυρίως με επενδυτές και επιχειρηματίες. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με εκπροσώπους του επενδυτικού ταμείου της Σιγκαπούρης GIC, που έχει επενδύσει στο Sani Resort και πιθανώς ενδιαφέρεται να επεκταθεί και αλλού, καθώς και με τον Φίλιπ Χίλντεμπραντ, αντιπρόεδρο της BlackRock.

Στο Οικονομικό Φόρουμ και ο υπουργός Οικονομικών

Στο Νταβός θα βρίσκεται από σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών οίκων, όπως οι Visa, Cisco και Goldman Sachs. Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Αλ Τζαντάαν, και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο περίπτερο του Greek House Davos, με θέμα «Οικονομική πολιτική σε περιόδους πολυεπίπεδων κρίσεων».

Ανω του 80% η κάλυψη του 5G της Cosmote

To 80% ξεπέρασε η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) της Cosmote. Ωστόσο, η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G είναι μεγαλύτερη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 37 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, έχοντας ξεπεράσει το 90%. Ενδεικτικά, στην Αθήνα αγγίζει το 97%, ενώ η κάλυψη υπερβαίνει το 90% σε Ερμούπολη Σύρου, Ρόδο και Σάμο. Ο πάροχος θέτει ως στόχο το 2023 η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 5G να διαμορφωθεί στο 90%.

Εξαγωγή τεχνογνωσίας για το «καλάθι»

Συμβουλές από το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε η γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να καταλήξει στο μέτρο για το «καλάθι» που ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρινό Λε Μερ. Οι σχετικές επαφές έγιναν πριν από περίπου 20 ημέρες με την ελληνική κυβέρνηση να παρέχει στους Γάλλους και τα κείμενα των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων. Οπως πληροφορείται η στήλη, μετά τη Γαλλία αναμένεται να ακολουθήσει και άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επίσης απευθυνθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης της Ελλάδας για… τεχνική βοήθεια. Στη χώρα αυτή μάλιστα το «καλάθι» δεν προχώρησε νωρίτερα λόγω των αντιδράσεων των επιχειρήσεων.

Ενδιαφέρον για Attica από Thrivest Holdings

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην Attica Bank μετά την επανάκαμψη της Thrivest Holdings και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει για τη συμμετοχή του στην ΑΜΚ ύψους 473,3 εκατ. ευρώ. Η είσοδος της Thrivest Holdings, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Κ», ρίχνει την αυλαία των συζητήσεων με το επενδυτικό fund Ellington, που φαίνεται ότι έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους μετόχους και τις εποπτικές αρχές, αποσύρεται από τη διεκδίκηση της Attica Bank. Η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει έως τα τέλη της εβδομάδας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι όροι για την είσοδο της Thrivest Holdings θα είναι διαφορετικοί από αυτούς που προβλέπονταν στην τριμερή συμφωνία ΤΜΕΔΕ – Ellington και ΤΧΣ. Αυτό που δεν θα αλλάξει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ο χρόνος για την υλοποίηση της ΑΜΚ, που τοποθετείται εντός του τριμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT