Στα 267 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της SKY Express το 2022

Στα 267 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της SKY Express το 2022

Με αύξηση εσόδων ολοκλήρωσε τη χρήση του 2022 η αεροπορική εταιρεία SKY Express του ομίλου ΙΟGR που αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη να παραλάβει δύο νέα αεροσκάφη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης

Με αύξηση εσόδων ολοκλήρωσε τη χρήση του 2022 η αεροπορική εταιρεία SKY Express του ομίλου ΙΟGR που αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη να παραλάβει δύο νέα αεροσκάφη. Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες, σε παρουσίαση που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής Γεράσιμος Σκαλτσάς, το 2022 η εταιρεία ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών κατά περίπου 120%, στα 267 εκατ. ευρώ, με το συγκεκριμένο μέγεθος να έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από τρεις φορές έναντι του 2019.

Η SKY Express αναμένεται να παραλάβει μέσα στην άνοιξη δύο νέα αεροσκάφη Airbus A321neo που θα αυξήσουν τον στόλο της σε συνολικά 23 αεροπλάνα. Οι συγκεκριμένες παραλαβές αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει η εταιρεία πριν από περίπου δύο χρόνια, όπως ανέφεραν χθες τα στελέχη της. Ετσι, ο στόλος της θα αποτελείται από οκτώ Airbus A320 Neo, δύο Airbus A321neo, ένα Airbus A320 CEO, έξι ATR72-600, δύο ATR 72-500 και τέσσερα ATR 42-500.

Οπως ανέφερε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ιωάννα Παπαδοπούλου, η αεροπορική το χρονικό διάστημα 2019-2022 έχει μεταφέρει περισσότερους από 5,6 εκατομμύρια επιβάτες, αντιπροσωπεύοντας το 13% της επιβατικής κίνησης του «Ελ. Βενιζέλος» από 2,5% τη χρονιά προτού εκδηλωθεί η πανδημία. Πέρυσι, σε σχέση με το 2019, οι επιβάτες της SKY Express σχεδόν τριπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τα 3,5 εκατομμύρια, με την άνοδο να σχετίζεται με την προσθήκη δύο νέων αεροσκαφών Airbus A320neo στον στόλο. Επίσης, σε σύγκριση με την ίδια χρονιά, η αεροπορική αύξησε τον αριθμό των πτήσεων κατά 50%, σε περισσότερες από 49.000, καλύπτοντας 34 και 24 προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας αντίστοιχα. Κατά την εν λόγω τετραετία, όπως ανέφερε ο κ. Σκαλτσάς, η αεροπορική σχεδόν διπλασίασε το μέσο έσοδο ανά επιβάτη, γεγονός που αποδίδεται στην ωρίμανση των δρομολογίων εξωτερικού. Επίσης, πέρυσι βελτίωσε τη μέση πληρότητα κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, «συμβάλλοντας στην επαναφορά της τουριστικής κίνησης κοντά στα επίπεδα του 2019».

H αεροπορική το διάστημα 2019-2022 μετέφερε περισσότερους από 5,6 εκατομμύρια επιβάτες.

Ενδεικτικό της οργανικής ανάπτυξης της εταιρείας, σύμφωνα με τα στελέχη της, είναι το γεγονός ότι από το 2019 μέχρι τα τέλη της περασμένης χρονιάς, προχώρησε σε 390 νέες προσλήψεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θέσεων εργασίας σε 619.

Η αεροπορική αξιολογεί την ένταξη νέων πτήσεων από την Αθήνα προς την Ευρώπη, όπως και την αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων δρομολογίων στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Εκτός Ελλάδας, η SKY Express πραγματοποιεί πτήσεις προς τις Βρυξέλλες (Βέλγιο), τη Λάρνακα (Κύπρο), το Παρίσι, τη Λιλ, τη Λυών, τη Μασσαλία, τη Νάντη (Γαλλία), το Λονδίνο (Μεγ. Βρετανία), τη Ρώμη, το Μιλάνο (Ιταλία) και τη Σόφια (Βουλγαρία).

Τα δύο A321neo που πρόκειται να εντάξει μέσα στο πρώτο εξάμηνο στον στόλο της, επιτρέπουν στην αεροπορική να μειώσει τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 5.000 τόνους και να περιορίσει κατά 50%, συγκριτικά με προηγούμενης γενιάς Airbus, το αποτύπωμα θορύβου. Ακόμη, τα συγκεκριμένα αεροπλάνα επιτρέπουν κατά 25% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου ανά θέση και διαθέτουν μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης κατά 926 χιλιόμετρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT