Στην Optima bank πακέτο ενήμερων πλέον δανείων

Στην Optima bank πακέτο ενήμερων πλέον δανείων

Tην πρώτη συναλλαγή επιστροφής κόκκινων δανείων που εξυγιάνθηκαν πίσω στο τραπεζικό σύστημα ανακοίνωσαν η Cepal και η Optima bank. Η συναλλαγή αφορά χαρτοφυλάκιο ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Tην πρώτη συναλλαγή επιστροφής κόκκινων δανείων που εξυγιάνθηκαν πίσω στο τραπεζικό σύστημα ανακοίνωσαν η Cepal και η Optima bank. Η συναλλαγή αφορά χαρτοφυλάκιο ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κόκκινα δάνεια του παρελθόντος που έχουν πλέον εξυγιανθεί και τα οποία μεταβιβάζονται στην Optima ως «πράσινα», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για την επανένταξη αυτών των οφειλετών στο τραπεζικό σύστημα και την εκ νέου χρηματοδότησή τους. Οπως ανακοινώθηκε, «αποκτώντας ξανά πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να προχωρήσουν τα νέα τους επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία».

Η συναλλαγή με τη Cepal αφορά χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Η Cepal, εταιρεία διαχείρισης οφειλών με εξειδίκευση στην εύρεση λύσεων για τους οφειλέτες, όπως ανακοίνωσε, «ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναδιάρθρωση των δανείων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή τους στο τραπεζικό σύστημα». Από την πλευρά της η Optima bank που, όπως σημειώνει, «πρωτοστατεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αξιολόγησε θετικά την προοπτική αυτών των επιχειρήσεων, που άφησαν πίσω τους τα δύσκολα και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, και επένδυσε σε αυτές και τη δυναμική τους. Μέσα από αυτή την κίνηση η Optima bank τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περαιτέρω τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα συμμετοχής στα υφιστάμενα και μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT