Μέτωπο κατά του νέου μέτρου ανεφοδιασμού των καταστημάτων

Μέτωπο κατά του νέου μέτρου ανεφοδιασμού των καταστημάτων

Κοινό μέτωπο συγκροτούν, όπως πληροφορείται η στήλη, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και οι περιπτερούχοι, σε μια προσπάθεια συλλογικής αντίδρασης στην απόφαση της Περιφέρειας για απαγόρευση εισόδου των φορτηγών και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης

Κοινό μέτωπο συγκροτούν, όπως πληροφορείται η στήλη, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και οι περιπτερούχοι, σε μια προσπάθεια συλλογικής αντίδρασης στην απόφαση της Περιφέρειας για απαγόρευση εισόδου των φορτηγών και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. Η εφαρμογή του μέτρου από την 1η Ιανουαρίου 2023 φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ήδη πολλά προβλήματα και οι επιχειρήσεις συνεργάζονται με τη βοήθεια και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, αλλά και του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) προκειμένου να προβούν σε εναλλακτικές προτάσεις προς την πολιτεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα υπέρ του μέτρου, διαφωνούν με τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της απόφασης και κυρίως με το γεγονός ότι εφαρμόστηκε άμεσα, χωρίς να προβλεφθεί μια μεταβατική περίοδος. Το αμέσως επόμενο διάστημα μένει να δούμε πώς θα εκδηλωθεί αυτή η συλλογική αντίδραση.

Το σενάριο πώλησης της Ακτωρ και η θέση του ομίλου Ελλάκτωρ

«Σενάρια» που διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους πρώην μετόχων θεωρούν στον όμιλο Ελλάκτωρ τις φήμες περί πιθανής πώλησης της θυγατρικής Ακτωρ. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «τώρα που η εταιρεία έχει αρχίσει να αποδίδει και έπαψε να γεννά ζημίες θα μπει πωλητήριο»; Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει, ότι τώρα ακριβώς είναι η καταλληλότερη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο, μια και έχει ολοκληρωθεί η ανάταξη του μέχρι πρότινος «ασθενούς» του ομίλου Ελλάκτωρ. Σε κάθε περίπτωση, μια κίνηση εξαγοράς της Ακτωρ από τον πρώην επικεφαλής της, Δημ. Κούτρα, ή από τους νέους μετόχους της Intrakat, όπως διακινείται από κάποιους στην αγορά, μάλλον δεν έχει και πολύ μεγάλη τύχη να γίνει πράξη. Εκτός φυσικά κι αν η πρόταση που θα καταφθάσει στα κεντρικά της Ελλάκτωρ είναι τόσο ελκυστική για τη Reggeborgh, που θα γίνουν δεύτερες σκέψεις. Προς το παρόν, πάντως, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT