Αυλαία για τη «Γέγος», μετά τη διπλή εξαγορά από Σκλαβενίτη, Μασούτη

Αυλαία για τη «Γέγος», μετά τη διπλή εξαγορά από Σκλαβενίτη, Μασούτη

«Μετά από 51 χρόνια ιστορίας η αυλαία έπεσε. Τα Super Markets Γέγος ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες Σκλαβενίτης (4 καταστήματα) και Μασούτης (2 καταστήματα).

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

«Μετά από 51 χρόνια ιστορίας η αυλαία έπεσε. Τα Super Markets Γέγος ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες Σκλαβενίτης (4 καταστήματα) και Μασούτης (2 καταστήματα). Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, προμηθευτές, στα μέλη του ΕΛΟΜΑΣ καθώς και σε όλο το προσωπικό μας που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους. Κάθε τέλος μια νέα αρχή!». Με αυτό το μήνυμα στον λογαριασμό του στο LinkedIn, ο κ. Ευάγγελος Γέγος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Γέγος», σήμανε τη μετάβαση της εταιρείας στους νέους ιδιοκτήτες.

Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στην αλυσίδα «Μασούτης» και στην αλυσίδα «Γέγος», η οποία προβλέπει ότι τα καταστήματα της δεύτερης σε Αργυρούπολη και Κερατέα περνούν στον έλεγχο της πρώτης. Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2022 είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην αλυσίδα «Γέγος» και στη «Σκλαβενίτης», βάσει της οποίας η δεύτερη εξαγόρασε τα τέσσερα από τα έξι καταστήματα της πρώτης και συγκεκριμένα τα καταστήματα στο Πόρτο Ράφτη, στη Λούτσα και στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Τελικά και τα άλλα δύο καταστήματα της αλυσίδας άλλαξαν ιδιοκτήτη, καταλήγοντας, όπως προαναφέρθηκε, στη «Μασούτης».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 και το πρώτο σούπερ μάρκετ λειτούργησε στο Πόρτο Ράφτη.

Η εταιρεία «Γέγος» ιδρύθηκε το 1971 από τρεις συνεταίρους με στόχο να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε στο Πόρτο Ράφτη και με την πάροδο των χρόνων την εταιρεία ανέλαβαν τα παιδιά των ιδρυτών και την επέκτειναν με επιτυχία σε άλλες περιοχές των Μεσογείων.

Το 2021 ο κύκλος εργασιών της «Γέγος» διαμορφώθηκε σε 19,07 εκατ. ευρώ έναντι 20,5 εκατ. ευρώ το 2020 με το καθαρό αποτέλεσμα, μετά από φόρους, να είναι κέρδη ύψους 719.548 ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 4,2 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη εξαγορά στην οποία προβαίνει η αλυσίδα «Μασούτης» μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Στις αρχές του 2022 η «Μασούτης» είχε προχωρήσει στην εξαγορά της αλυσίδας ΣΥΝΚΑ, μπαίνοντας στην αγορά της Κρήτης, αλλά αποκτώντας και σημαντικό αριθμό καταστημάτων σε νησιωτικές τουριστικές περιοχές, ακολούθησε η εξαγορά της μικρής τοπικής αλυσίδας «Αφοί Ιωάννου Δεναξά» και στη συνέχεια η εξαγορά 10 καταστημάτων της Family Supermarket A.E. στη Βόρεια Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT