Κατά 50% αυξάνεται ετησίως ο κύκλος εργασιών της Neurosoft

Κατά 50% αυξάνεται ετησίως ο κύκλος εργασιών της Neurosoft

Κύκλο εργασιών της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εμφανίσει κατά τη φετινή χρονιά η Neurosoft

1' 50" χρόνος ανάγνωσης

Κύκλο εργασιών της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εμφανίσει κατά τη φετινή χρονιά η Neurosoft. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τεχνολογίας και ανάπτυξης εφαρμογών κυβερνοασφάλειας Νώντα Πασχαλίδη, κατά την περασμένη χρονιά, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε περίπου 20 εκατ. ευρώ έναντι 14 εκατ. ευρώ το 2020, μεγέθη που αντιστοιχούν σε ρυθμό ανάπτυξης 50%. Το πρώτο εξάμηνο του 2022, η εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, εμφάνισε κύκλο εργασιών 9,2 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 518.000 ευρώ.

Η Neurosoft, η οποία είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες και τα υπόλοιπα έγγραφα ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, παρέχει υπηρεσίες, κατά βάση, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ενδιαφέρεται και για έργα του Δημοσίου με αντικείμενο που σχετίζεται κυρίως με την κυβερνοασφάλεια, με την εταιρεία να υλοποιεί και έργα οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FFTH), αλλά μόνο το σκέλος που αφορά την τοποθέτηση του καλωδίου από τον δρόμο μέχρι το κτίριο και από το κτίριο εντός της επιχείρησης ή της κατοικίας. Η Neurosoft, της οποίας το 67,72% ελέγχει ο ΟΠΑΠ, δραστηριοποιείται εκτός από την Ελλάδα και στην Κύπρο. Επιδιώκει να αναλάβει νέες συμβάσεις στην Αλβανία, όπου έχει ήδη δραστηριοποιηθεί, στα Βαλκάνια, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως το Μπαχρέιν, όπου έχει υλοποιήσει έργο.

Ο τζίρος εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 30 εκατ. φέτος από 20 εκατ. το 2021 και 14 εκατ. το 2020.

Η διοίκηση της εταιρείας δίνει έμφαση στα έργα και στις υποδομές κυβερνοασφάλειας, θεωρώντας ότι το κυβερνοέγκλημα αποτελεί έναν από τις μεγαλύτερους κινδύνους της επόμενης δεκαετίας μαζί με την κλιματική αλλαγή. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, η αξία των κακόβουλων επιθέσεων Ransomware (όπου οι κυβερνοεγκληματίες κλειδώνουν μία συσκευή και ζητούν λύτρα για να αποκτήσει, εκ νέου, πρόσβαση ο χρήστης της) τοποθετείται σε 236 εκατ. ευρώ, ενώ η συχνότητα εκδήλωσης των επιθέσεων είναι περίπου 11 δευτερόλεπτα, βάσει στοιχείων του 2021. Τους πρώτους έξι μήνες της περασμένης χρονιάς, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως ανήλθε σε 2,8 δισεκατομμύρια, με το 93% των επιχειρήσεων να εκτιμάται ότι μπορεί να προσβληθεί από χάκερς. Υπολογίζεται ότι η ζημία των κυβερνοεπιθέσεων θα ανέλθει το 2025 σε περίπου 10 τρισ. ευρώ, όταν το 2021ωξεπερνούσε ελαφρώς τα 5 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT