Χρηματιστήριο: Επτά σερί εβδομάδες ανόδου

Χρηματιστήριο: Επτά σερί εβδομάδες ανόδου

Με κέρδη 0,37%, στις 1.033,44 μονάδες έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Με μικρές κινήσεις το Χρηματιστήριο διατηρεί το ανοδικό μομέντουμ, κινούμενο στην περιοχή των 1.030 μονάδων και χωρίς υπερβολές, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τα κεκτημένα, αλλά και να «χωνέψει» τα τετραψήφια αυτά επίπεδα που ο Γενικός Δείκτης είχε να δει για τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

Το θετικό είναι πως η αγορά «κρατιέται», παρά τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις που εμφανίζονται, διατηρώντας μάλιστα υψηλό τζίρο.

Ωστόσο, εγχώριοι αναλυτές συστήνουν επιφυλακτικότητα βραχυπρόθεσμα, έπειτα και από το σερί ανόδου, με την όποια ενίσχυση θέσεων να είναι επιλεκτική καθώς μία διόρθωση δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως δεν μπορεί να αποκλειστεί και η έντονη αστάθεια όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Στα στατιστικά της χθεσινής συνεδρίασης, ο Γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 1.033,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 118,14 εκατ. ευρώ.

Στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,77%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 2.514,26 μονάδες, στο +0,86% και στις 1.573,07 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,88%, στις 793,88 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε το ράλι 6,34% της Ελλάκτωρ και ακολούθησαν ΟΠΑΠ στο +4,03% και Aegean στο +3,82%, ενώ με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Motor Oil, Jumbo, Autohellas, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Σαράντης. Με απώλειες άνω του 2% έκλεισαν Εθνική Τράπεζα και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,77% και ο τραπεζικός κατά 5,79%.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε επτά συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου. Η άνοδος πάνω από το ορόσημο των 1.000 μονάδων φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities, καθώς εκτός από τις αναγνώσεις της αυξημένης κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών τα κυοφορούμενα deals δείχνουν ότι έχουν συνέχεια και ουρές συναλλαγών, που εκτός από την αποκάλυψη αξίας στις μετοχές απελευθερώνουν και κεφάλαια προς επανεπένδυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT