Τα σχέδια Intracom για την «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας»

Τα σχέδια Intracom για την «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας»

Η πρόθεση για συγχώνευση με την Intracom Properties και η υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης

2' 10" χρόνος ανάγνωσης

Ενδιαφέρον για τα ακίνητα, αλλά και για τη λιανεμπορική δραστηριότητα της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» έχει η Intracom, καθώς στόχος της είναι η διατήρηση του ελέγχου και στους δύο αυτούς κλάδους, τους οποίους όμως σχεδιάζει να διαχωρίσει όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά του 74,21% της εταιρείας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Intracom το βράδυ της Παρασκευής, πρόθεση της εταιρείας με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο που εισφέρει στη νέα θυγατρική της Intracom Properties, μέσω της –σε εξέλιξη– διάσπασης με απόσχιση του κλάδου ακινήτων, με σύσταση νέας εταιρείας και εισφοράς του σε αυτήν, με στόχο την ενιαία περαιτέρω ανάπτυξή τους. Σκοπός είναι η συγχώνευση της «Ι. Κλουκίνας -Ι. Λάππας» με τη νέα θυγατρική του ομίλου Intracom, την Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και η μετονομασία της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» σε Intracom Properties. 

Ο σχεδιασμός για την εμπορική δραστηριότητα της εξαγοραζόμενης, δραστηριότητα που έγκειται στην ανάπτυξη και λειτουργία των καταστημάτων βρεφικών ειδών Mothercare, προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας της ως ξεχωριστής εταιρείας μέσω απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική του ομίλου Intracom, με συμμετοχή και της οικογενείας Λάππα στη μετοχική σύνθεση και στη διοίκηση του νέου σχήματος, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της. Τέλος, η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το υδροηλεκτρικό πάρκο στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, θα μεταβιβαστεί στην οικογένεια Λάππα, αφού πρώτα έχουν μεταφερθεί τα λοιπά ακίνητά της. Σημειώνεται ότι στον κλάδο της ενέργειας η «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» εισήλθε το 2000, με τη σύσταση της Κ.Λ. Ενεργειακή Α.Ε., με ποσοστό συμμετοχής 85%, με στόχο τη δραστηριοποίηση στον αναπτυσσόμενο τομέα της ενέργειας. Το 2021 τα έσοδα της εταιρείας από τη δραστηριότητα του κλάδου ενέργειας ανήλθαν σε 873.665 ευρώ με κέρδη προ φόρων 395.260 ευρώ. Η εταιρεία στην ουσία δεν έχει άλλη δραστηριότητα στον κλάδο της ενέργειας, με το 97% των εσόδων της στον κλάδο αυτό να προέρχεται από το υδροηλεκτρικό πάρκο και το υπόλοιπο 3% από τα φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 77kW που έχει στην ταράτσα του κτιρίου της στον Ταύρο. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η εξαγορά από την Intracom Holdings του 27,61% της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» με πωλητή τον μέτοχο Λουκά Σπεντζάρη, καθώς και η υπογραφή δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης με την οικογένεια Λάππα για την πώληση εκ μέρους τους ενός ακόμη ποσοστού 46,60%, συναλλαγή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α΄ τετραμήνου του 2023. Με την απόκτηση του ποσοστού αυτού, η Ιntracom θα προχωρήσει στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, βάσει όσων προβλέπει η νομοθεσία. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT