Διάλογο για τις απολύσεις ζητούν εργαζόμενοι της Google στη Ζυρίχη

Διάλογο για τις απολύσεις ζητούν εργαζόμενοι της Google στη Ζυρίχη

Περίπου 250 εργαζόμενοι της Google στη Ζυρίχη αποχώρησαν χθες από την εργασία τους, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της εταιρείας τον Ιανουάριο να περικόψει δραστικά περίπου το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της

1' 27" χρόνος ανάγνωσης

Περίπου 250 εργαζόμενοι της Google στη Ζυρίχη αποχώρησαν χθες από την εργασία τους, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της εταιρείας τον Ιανουάριο να περικόψει δραστικά περίπου το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Οι εργαζόμενοι με την υποστήριξη του συνδικάτου Σιντικόμ πριν από το μεσημέρι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους και με τα πλακάτ τους συγκεντρώθηκαν έξω από το ένα εκ των δύο γραφείων που διατηρεί ο αμερικανικός κολοσσός στην ελβετική πόλη. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζήτησαν από την Google να συμμετάσχει σε διάλογο με μια επιτροπή εργαζομένων, όπως υπαγορεύει η ελβετική νομοθεσία, όταν πρέπει να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις σε περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά και να υποστηριχθούν οι ξένοι υπήκοοι, των οποίων η διαμονή συνδέεται με την απασχόλησή τους, είπε ο εκπρόσωπος του σωματείου Ντομινίκ Φίτζε. Κάλεσαν επίσης την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας να δεσμευθεί στο ότι δεν θα προβεί σε επιπλέον μειώσεις των θέσεων εργασίας, όπως προσέθεσε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος. Θα πρέπει να επισημανθεί πως αν και οι διαδηλωτές αντιπροσώπευαν ένα μικρό ποσοστό των περίπου 5.000 εργαζομένων της Google, που έχουν έδρα στη Ζυρίχη, αποτελεί ένα μάλλον σπάνιο φαινόμενο οι απασχολούμενοι στους ομίλους τεχνολογίας να αποχωρούν από την εργασία τους – πόσο μάλλον που μέχρι πριν από τις μαζικές απολύσεις διεθνώς θεωρούνται ιδιαιτέρως προνομιούχοι. Είχαν προηγηθεί παρόμοιες συνδικαλιστικές δράσεις συναδέλφων τους στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια νωρίτερα αυτόν τον μήνα για τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού στην ελβετική πόλη.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια αβέβαιη περίοδος για τους υπαλλήλους μας και εργαζόμαστε σκληρά για να κοινοποιήσουμε ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με την τοπική εργατική νομοθεσία», δήλωσε εκπρόσωπος της Google. Τον περασμένο μήνα η μητρική της Google, Alphabet, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας, συμπορευόμενη και με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT