Ωθηση από τους ομίλους ειδών πολυτελείας

Ωθηση από τους ομίλους ειδών πολυτελείας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίασή τους τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στη Γηραιά Ηπειρο λόγω των ευνοϊκών ειδήσεων από τον κλάδο των ομίλων ειδών πολυτελείας και υψηλής ραπτικής και βαριάς βιομηχανίας. Αυτός ο παράγοντας ενίσχυσε τις μετοχές του δείκτη του Χρηματιστηρίου του Παρισιού, με αποτέλεσμα να κλείσει χθες σε επίπεδα-ρεκόρ. Αυτό σημαίνει πως αντισταθμίστηκαν οι ανησυχίες για τα οικονομικά στοιχεία από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, τα οποία δείχνουν ισχυρές λιανικές πωλήσεις και τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής. Υπό αυτό το πρίσμα δίνουν επιχειρήματα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να συσφίξει έτι περαιτέρω τη νομισματική πολιτική της. Στην αμερικανική αγορά χθες πριν από το κλείσιμο οι S&P 500 και Dow Jones είχαν πτώση 0,1% και 0,3% αντίστοιχα, διότι οι συναλλασσόμενοι δεν ήξεραν πώς να ερμηνεύσουν τα πρόσφατα στοιχεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στη Γηραιά Ηπειρο, ειδικότερα, χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,42%, ενώ μία από τις πιο δυναμικές εμφανίσεις ήταν αυτή της μετοχής του ομίλου ειδών πολυτελείας και μόδας LVMH με άνοδο 1,5% στο Παρίσι – ευνοϊκά λειτούργησαν και οι μετοχές των Airbus και Siemens. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη 0,55%, με 0,82% ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 1,21% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 0,13% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,34% ο IBEX στη Μαδρίτη. Ο γαλλικός πολυσυλλεκτικός όμιλος του μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό, LVMH, ανακοίνωσε την Τρίτη την πρόσληψη του σχεδιαστή Φαρέλ Γουίλιαμς στο τμήμα ανδρικής ένδυσης, κάνοντας αισιόδοξους τους αναλυτές.

Ο γαλλικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 7.300,86 μονάδες, απέχοντας ελάχιστα από το ιστορικό ρεκόρ.

Ο CAC 40 έκλεισε στις 7.300,86 μονάδες, απέχοντας ελάχιστα από το ιστορικό ρεκόρ του περυσινού Ιανουαρίου, στις 7.384,86 μονάδες. Σε αυτό συνέβαλαν αρκετές εταιρείες. Ο επίσης γαλλικός όμιλος τροφίμων και μεγαλύτερος του κλάδου στην Ευρώπη, Carrefour, είδε την τιμή της μετοχής του να εκτινάσσεται κατά 8,5% χθες. Ο λόγος είναι ότι το πρόγραμμά του για εκ νέου αγορά ιδίων μετοχών είναι τελικώς μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Επιπλέον, υπέρ της ανόδου του CAC 40 λειτούργησε και η ενίσχυση 3% του ομίλου συμμετοχών Kering, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκει ο οίκος Gucci. «Πιστεύω πως η ανάπτυξη της Κίνας μάλλον θα ανακάμψει έντονα και ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα φανεί στα είδη πολυτελείας, στις εταιρείες μεταφορών και τουρισμού», τονίζει, τέλος, η Μαρίζα Βεϊτμάνε, επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων της State Street Global Markets.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT