Ενισχύεται ο τζίρος των γερμανικών Lidl και Aldi στη Βρετανία

Ενισχύεται ο τζίρος των γερμανικών Lidl και Aldi στη Βρετανία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης

Ο εφιάλτης για τα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει όνομα και πρόσωπο, και δεν είναι άλλος από τα γερμανικά εκπτωτικά Aldi και Lidl, στα οποία εξακολουθούν να συρρέουν οι πελάτες τους ειδικά τον τελευταίο καιρό, που η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός έχουν εκτινάξει το κόστος διαβίωσης. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Aldi Βρετανίας, Ζιλ Χάρλεϊ, δεσμεύεται να εξασφαλίσει τις χαμηλότερες τιμές στη χώρα «ό,τι και αν γίνει». Αυτό βέβαια υποχρεώνει τους σημαντικότερους παίκτες στη βρετανική αγορά, ήτοι τους ομίλους Tesco, Sainsbury’s, Asda και Morrisons, να μειώσουν περισσότερο το κόστος, ώστε να μπορούν να κρατήσουν υπό έλεγχο τις τιμές και να εστιάσουν τις προσπάθειές τους σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση κόστους ζωής.

«Μόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι πελάτες μας προτίμησαν να κάνουν τις προμήθειές τους της τάξεως των 58 εκατ. λιρών αντί των Tesco και Sainsbury’s στα σούπερ μάρκετ Lidl», διευκρίνισε, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Lidl Ηνωμένου Βασιλείου, Ράιαν Μακντόνελ. «Και αυτές οι αγορές δεν αφορούν μόνο νέους καταναλωτές, που μας επισκέπτονται». Οι αλυσίδες εκπτωτικών σούπερ μάρκετ αποδείχθηκαν οι μεγάλες νικήτριες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, προσελκύοντας αγοραστές από όλες τις παραδοσιακές ομάδες, ενώ οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου για τα Aldi και τα Lidl εμφάνισαν αύξηση κατά 26% και 25% αντίστοιχα.

Αξίζει να επισημανθεί πως το γερμανικό δίδυμο έχει ήδη καταλάβει περισσότερο από το 16% της βρετανικής αγοράς. Ωστόσο, αναλυτές, πανεπιστημιακοί και στελέχη των αλυσίδων σούπερ μάρκετ αναμένουν ότι αυτό θα διπλασιαστεί μέσα σε μία δεκαετία, διότι ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες για να επεκταθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT