Συμφωνία για απορρόφηση της ICI από την Briq

Συμφωνία για απορρόφηση της ICI από την Briq

H νέα εταιρεία που θα προκύψει θα ελέγχει ένα σημαντικά ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συνολικής αξίας 250 εκατ. ευρώ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

Μία από τις συμφωνίες που κυοφορούνταν επί μήνες και αφορούσε την πιθανότητα συνένωσης ή απορρόφησης κάποιων εκ των μικρότερων εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) επισημοποιήθηκε χθες. Ο λόγος για την εξαγορά της Intercontinental International AEEΑΠ της οικογένειας του ομογενούς επιχειρηματία κ. Δ. Χαλικιά, από την Briq Properties ΑΕΕΑΠ. Οπως αναφέρει η κυρία Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Briq, η νέα εταιρεία που θα προκύψει, θα ελέγχει ένα σημαντικά ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συνολικής αξίας 250 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια. Αρχικά, η Briq θα αποκτήσει από την Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI) χαρτοφυλάκιο 17 ακινήτων, αξίας 60,7 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο. Πρόκειται για ακίνητα αξίας 53,4% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας της οικογένειας Χαλικιά. Η εξαγορά αυτή προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Στη συνέχεια, η ICI θα προχωρήσει σε μείωση κεφαλαίου και διανομή των καθαρών κερδών από την πώληση στους μετόχους της. Ακολούθως, η Briq θα αποκτήσει το 26% της ICI, που αντιστοιχεί σε μετοχές αξίας 10,2 εκατ. ευρώ, που σήμερα ελέγχονται από την Ajolico, τον κύριο μέτοχο της εισηγμένης. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η κίνηση, η Briq θα προχωρήσει σε συγχώνευση με απορρόφηση της ICI, σε αναλογία 1,4178 νέων μετοχών της Briq για κάθε υφιστάμενη μετοχή της ICI. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι μέτοχοι της Briq θα ελέγχουν το 76,5% της νέας εταιρείας και εκείνοι της ICI το υπόλοιπο 23,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Briq Properties έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία στον τομέα των logistics, ενώ η ICI διαθέτει σημαντικά εμπορικά ακίνητα, όπως επίσης και κτίρια γραφείων, δημιουργώντας τις απαιτούμενες συνέργειες. Η νέα εταιρεία θα διαθέτει και σημαντικά υψηλότερες δυνατότητες μόχλευσης κεφαλαίων για την τροφοδότηση των μελλοντικών σχεδίων ανάπτυξης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT