Χρηματιστήριο: Κέρδη άνω του 20% μέσα σε δύο μήνες

Χρηματιστήριο: Κέρδη άνω του 20% μέσα σε δύο μήνες

Πλώρη για τη 10η εβδομάδα συνεχούς ​​​​​​​ανόδου βάζει το Χρηματιστήριο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε δυναμικά στην άνοδο, καλύπτοντας σχεδόν πλήρως τις απώλειες της συνεδρίασης της Τετάρτης, με τράπεζες και blue chips να στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη και να δίνουν περαιτέρω ώθηση στο μομέντουμ της αγοράς, η οποία από τις αρχές του έτους και μέσα σε μόλις δύο μήνες καταγράφει κέρδη άνω του 20%, τα υψηλότερα διεθνώς, οδεύοντας στη 10η συνεχή θετική εβδομάδα.

Αν και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν συνεδριάσεις οπισθοχώρησης, όπως μπορεί να προμηνύει η έντονη μεταβλητότητα που σημειώθηκε ενδοσυνεδριακά την Πέμπτη, ωστόσο όπως επισημαίνουν εγχώριοι αναλυτές, το σημαντικό είναι πως το αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χ.Α. παραμένει.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,63% στις 1.119,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 110,94 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,63% στις 2.722,51 μονάδες, ενώ στις 1.625,76 μονάδες με άνοδο 0,48% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με κέρδη 1,63%, στις 1.119,25 μονάδες.

Στα μη τραπεζικά blue chips, ξεχώρισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με κέρδη 4,06% και ακολούθησε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο +3,83%, ενώ άνοδο άνω του 2% σημείωσαν οι Autohellas, Titan, ΟΠΑΠ, Jumbo, HELLENiQ ENERGY και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, με πτώση 2,63% έκλεισε ο ΟΤΕ και με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι ΟΛΠ (-0,54%) και Σαράντης (-0,14%).

Ο τραπεζικός δείκτης ανέκαμψε από τη βουτιά της Τετάρτης, σημειώνοντας άνοδο 2,48% στις 902,88 μονάδες, με τη Eurobank μόνο να σημειώνει απώλειες 0,29%, ενώ στο +4,67% έκλεισε η Εθνική, στο +3,57% η Alpha Bank και στο +2,82% η Πειραιώς.

Οι «αναταράξεις» στο Χ.Α. είναι λογικές, ειδικά δεδομένων του ράλι που προηγήθηκε και των αμφιβολιών σχετικά με τη διατηρησιμότητα της ανοδικής τάσης στα διεθνή χρηματιστήρια, υπογραμμίζει ο κ. Πέτρος Στεριώτης, ανώτατο στέλεχος ΚΕΠΕΥ. «Κρατούμε, φυσικά, τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη λεωφόρο Αθηνών και αποφεύγουμε τον πειρασμό να προεξοφλούμε “ταβάνια”, τόσο σε ό,τι αφορά την τιμή όσο και το πότε αυτή θα επιτευχθεί, πόσο μάλλον τον συνδυασμό τιμής και χρόνου», όπως τονίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT