Σημαντική αύξηση εσόδων αναμένει το 2023 η Lufthansa

Σημαντική αύξηση εσόδων αναμένει το 2023 η Lufthansa

Αύξηση των εσόδων της προέβλεψε για τη φετινή χρονιά η Lufthansa, απηχώντας τις εκτιμήσεις και άλλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, καθώς η ζήτηση για ταξίδια εξακολουθεί να βελτιώνεται μετά την πανδημία του κορωνοϊού

1' 50" χρόνος ανάγνωσης

Αύξηση των εσόδων της προέβλεψε για τη φετινή χρονιά η Lufthansa, απηχώντας τις εκτιμήσεις και άλλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, καθώς η ζήτηση για ταξίδια εξακολουθεί να βελτιώνεται μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης περιμένει «σημαντική βελτίωση» σε σχέση με τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 1,5 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει για το 2022. Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές στις χώρες της Μεσογείου και για ταξίδια στα δρομολόγια του Β. Ατλαντικού θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή, εκτίμησε η Lufthansa.

Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές στις χώρες της Μεσογείου και για ταξίδια στα δρομολόγια του Β. Ατλαντικού θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή, εκτίμησε η αεροπορική.

«Η Lufthansa επέστρεψε», είπε ο διευθύνων σύμβουλός της Κάρστεν Σπορ. «Μέσα σε μόλις ένα χρόνο καταφέραμε μια πρωτοφανή οικονομική ανάκαμψη». Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 32% φέτος, έπειτα από άνοδο 26% που σημείωσε το 2022. Οι ανακοινώσεις αυτές της Lufthansa γίνονται αφότου τόσο η Air France-KLM όσο και η μητρική της British Airways, IAG, προέβλεψαν μια ζωηρή ανάκαμψη, η οποία θα πλησιάσει τα προ πανδημίας επίπεδα για το 2023.

Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά των ευρωπαϊκών νοικοκυριών εξακολουθούν να πιέζονται από τον υψηλό πληθωρισμό, η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές παραμένει έντονη. Η παγκόσμια βιομηχανία των αερομεταφορών απολαμβάνει μια ισχυρή ανάκαμψη αφότου οι περισσότερες χώρες απέσυραν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η αεροναυπηγική Airbus ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι αυξάνει τον ρυθμό παραγωγής στο μεγαλύτερο αεροπλάνο της για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, ενώ αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair Holdings, έχουν δηλώσει ότι οι καλοκαιρινές κρατήσεις προϊδεάζουν για μια ισχυρή σεζόν. Η Lufthansa σκοπεύει να αυξήσει τη χωρητικότητα των πτήσεών της στο 85%-90% των προ κορωνοϊού επιπέδων, όμως προειδοποίησε ότι τα επίμονα προβλήματα στο ευρωπαϊκό σύστημα των αερομεταφορών θα περιορίσουν τη χωρητικότητα περίπου στο 75% το πρώτο τρίμηνο.

Η αεροπορική εκτιμά ότι θα σημειώσει περαιτέρω πρόοδο φέτος προς την επίτευξη του στόχου της για περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 8% έως το 2024. Οπως είπε ο κ. Σπορ, ο στόχος αυτός είναι αναγκαίος για να μειωθούν τα χρέη που συσσώρευσε η Lufthansa κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, όταν χρειάστηκε να διασωθεί από τη γερμανική κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT