Αναβάθμιση δεξιοτήτων 120.000 ανέργων μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ

Αναβάθμιση δεξιοτήτων 120.000 ανέργων μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκπνέει την Κυριακή 12 Μαρτίου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Δύο δράσεις για χιλιάδες ανέργους «τρέχει» αυτό το διάστημα η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), καθώς την Κυριακή 12 Μαρτίου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» 120.000 ανέργων, ενώ μια εβδομάδα μετά πραγματοποιεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες καριέρας», μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, φέρνοντας σε ένα χώρο τουλάχιστον 100 επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και αναζητούν την κάλυψη περισσοτέρων από 2.500 θέσεων εργασίας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα κατάρτισης που ολοκληρώνεται την Κυριακή αφορά ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης – NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Ολοι όσοι υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Εν τω μεταξύ, η ΔΥΠΑ διοργανώνει «Ημέρες καριέρας στον τουρισμό» στην Αθήνα, το Σάββατο και την Κυριακή 18-19 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), με τη συμμετοχή 100 επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που προσφέρουν περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Με δεδομένες μάλιστα τις αυξημένες ανάγκες του κλάδου για την κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων, η ΔΥΠΑ παρέχει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να έρθουν σε απευθείας επαφή και να συνομιλήσουν, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό.

Στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν περιλαμβάνονται ξενοδοχειακές μονάδες, ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις εξυπηρέτησης αεροδρομίων κ.ά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού και για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT