Αλαλούμ με δρομολόγια στον σιδηρόδρομο

Αλαλούμ με δρομολόγια στον σιδηρόδρομο

Αλαλούμ επικρατεί στον σιδηρόδρομο λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Αλαλούμ επικρατεί στον σιδηρόδρομο λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων. Η επανεκκίνησή του, ακόμη και μετά τις αλλαγές που έγιναν στον αρχικό προγραμματισμό, έχει καταλήξει σε… γρίφο. Χθες η Hellenic Train τελικά πραγματοποίησε εμπορευματικά δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκης – Ειδομένης, αν και διακινούνταν η πληροφορία πως αυτά δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνουν. Εκτός από τη Hellenic Train, αντίστοιχο δρομολόγιο έκανε και η Rail Cargo Logistics Goldair. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οι πιέσεις από ανταγωνιστές αλλά και από τον εμπορικό κόσμο έβαλαν τελικά τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train στις ράγες, καθώς τα συμβόλαια με τους πελάτες της έχουν και ρήτρες. Τα δρομολόγια, τόσο τα επιβατικά όσο και τα εμπορευματικά, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, θα εμπλουτίζονται ανά πενθήμερο μέχρι τις 11 Απριλίου, ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν αυτά θα πραγματοποιηθούν και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Ο Κίμων Βολίκας πρώτος διευθύνων σύμβουλος του ΤΕΚΑ

Ενα στέλεχος της αγοράς με μακρόχρονη εμπειρία τόσο στη διοίκηση οργανισμών όσο και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, ο Κίμων Βολίκας, επελέγη στη θέση του πρώτου διευθύνοντος συμβούλου του ΤΕΚΑ. Εχει διατελέσει πρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών για τρεις διαδοχικές θητείες και μέλος των Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Τη σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Τσακλόγλου. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Βολίκας προσλαμβάνεται από το ΤΕΚΑ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έξι ετών, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ.  

Κίνητρο παραγωγικότητας στους εργαζομένους της ΕΑΒ 

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή κινήτρου παραγωγικότητας στους εργαζομένους της ΕΑΒ προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση. Το ύψος του bonus, που δεν υπερβαίνει συνολικά τα 2,56 εκατ. ευρώ, δεν ορίζεται οριζόντια, αλλά βάσει της εμπλοκής του κάθε υπαλλήλου στην υλοποίηση των στόχων και σε συνάρτηση με την προσφορά του στη λειτουργία και στο έργο της υπηρεσίας.  

Καθησυχάζει η Moody’s για νέα συστημική κρίση

Την πεποίθησή του πως οι κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης είναι απίθανο να αντιμετωπίσουν την κρίση που ανάγκασε την Credit Suisse να «παραδοθεί» στην UBS εκφράζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Οπως σημειώνει, καθησυχάζοντας τις αγορές για την πιθανότητα ξεσπάσματος μιας νέας συστημικής κρίσης, καμία από τις 11 μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Deutsche Bank και την BNP Paribas, δεν εμφανίζει τις αδυναμίες του πιστωτικού προφίλ που οδήγησαν σε απώλεια εμπιστοσύνης επενδυτών και καταθετών στην Credit Suisse. «Οι τράπεζες που ξεκίνησαν βαθιές και δαπανηρές κινήσεις αναδιάρθρωσης έχουν σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώσει τη διαδικασία», επισημαίνει η Moody’s.

Δεν είναι λύση η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Ολόκληρη παρουσίαση για την αναποτελεσματικότητα της μείωσης του ΦΠΑ στην αποκλιμάκωση των τιμών των τροφίμων έκανε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προφανώς διότι το θέμα αυτό τίθεται επανειλημμένως, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τους καταναλωτές. Πέρα από την αρνητική επίδραση στα κρατικά έσοδα, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για ενδεχόμενο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν αποτελεί λύση, σύμφωνα με το υπουργείο, για τους ακόλουθους λόγους: α) η μείωσή του θα ευνοήσει πρωτίστως τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή, μεταφορά και πώληση των προϊόντων, καθώς θα τη δουν ως μέσο βελτίωσης της κερδοφορίας τους και μόνο ένα μικρό μέρος της μείωσης θα φθάσει στην τιμή καταναλωτή, β) θα ευνοηθούν όσοι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, δηλαδή οι επιχειρήσεις εστίασης, γ) δεν έχει εφαρμοστεί ως μέτρο από καμία πολιτική δύναμη.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT