Απειλή προστίμου στη Motor Oil

Υπό την απειλή της επιβολής προστίμου βρίσκεται η Motor Oil από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, λόγω πιθανής παρεμπόδισης της αυτεπάγγελτης έρευνας που διεξάγει στην αγορά καυσίμων

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Υπό την απειλή της επιβολής προστίμου βρίσκεται η Motor Oil από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, λόγω πιθανής παρεμπόδισης της αυτεπάγγελτης έρευνας που διεξάγει στην αγορά καυσίμων. Η Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι στις 31 Μαΐου θα εξεταστεί έκθεση του εισηγητή Π. Φώτη, η οποία αφορά τη συμπεριφορά της Motor Oil και φυσικού προσώπου κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο οποίος διατάχθηκε στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σε καθένα από τα στάδια διύλισης, χονδρικής και λιανικής πώλησης στην αγορά της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Η έκθεση του εισηγητή δεν είναι δεσμευτική για την Ε.Α., η οποία θα συνεκτιμήσει τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών. «Κανένα σχόλιο», δηλώνουν κύκλοι της Motor Oil, ενώ από πλευράς της αγοράς το ερώτημα που διατυπώνεται είναι «γιατί τώρα;», αφού, όπως τονίζουν, ο έλεγχος έγινε τουλάχιστον οκτώ μήνες πριν…

Ανησυχία για τις επιπτώσεις της ανόδου των επιτοκίων

Ανησυχία για τις επιπτώσεις της ανόδου των επιτοκίων στην εξυπηρέτηση των δανείων που διαχειρίζονται οι servicers εξέφρασε ο πρόεδρος της doValue Greece, Θοδωρής Καλαντώνης, μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου. «Για την ώρα, δεν βλέπουμε μαζικές αθετήσεις ρυθμισμένων δανείων, αλλά εάν τα επιτόκια συνεχίσουν την ανοδική τάση, μπορεί το πρόβλημα να ενταθεί, κυρίως για τα νοικοκυριά», σημείωσε. Ο επικεφαλής της doValue υπεραμύνθηκε της διαφάνειας των διαδικασιών που ακολουθούν οι servicers, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν κάνουμε διακρίσεις».

Ξεκινάει σήμερα το «καλάθι των νονών»

Τις 41 έφτασαν οι εταιρείες που έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τώρα στο «καλάθι των νονών», η εφαρμογή του οποίου ξεκινάει από σήμερα και θα ισχύσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Σε αυτές συγκαταλέγονται πολύ μεγάλες αλυσίδες όπως η Jumbo, η «Μουστάκας», η Public, το Πλαίσιο, αλλά και αρκετές μικρότερες. Σήμερα, πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αφορμή την έναρξη της εν λόγω πρωτοβουλίας θα επισκεφθεί δύο καταστήματα των αλυσίδων Jumbo και «Μουστάκας». 

Εκδόθηκαν 26.000 νέες επικουρικές

Την επικουρική τους σύνταξη έλαβαν τις μέρες αυτές, για πρώτη φορά, 26.000 δικαιούχοι, με τον ΕΦΚΑ να καταβάλλει συνολικά 54,5 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί η πληρωμή επιπλέον 17.000 ασφαλισμένων για τους οποίους εκδόθηκε η οριστική επικουρική τους σύνταξη στα τέλη Ιανουαρίου και πληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου. Ετσι, συνολικά, οι ασφαλισμένοι που είδαν να εκδίδεται και να πληρώνεται η οριστική επικουρική τους σύνταξη το τελευταίο δίμηνο ανέρχονται σε 43.000. Το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου, άλλοι 37.500 δικαιούχοι έλαβαν προκαταβολή επικουρικής σύνταξης, με αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι συνολικά να ανέρχονται σε πάνω από 80.000.

«Αγκάθι» οι ελλείψεις εργαζομένων στον ΟΣΕ

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων του ΟΣΕ ετοιμάζεται να βγει το επόμενο διάστημα στη σύνταξη, ενώ ήδη εργαζόμενοι, π.χ. του κλάδου τεχνικής υποστήριξης, έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στον οργανισμό. Οι αιτήσεις όσων θα συνταξιοδοτηθούν μπορεί, κατά πληροφορίες, να ξεπερνούν και τις 60, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι εργαζόμενοι να επισπεύδουν –εφόσον έχουν συμπληρώσει και το όριο ηλικίας τους– τη διαδικασία μετά και το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Οι ελλείψεις εργαζομένων αποτελούν «αγκάθι» για τον ΟΣΕ που αριθμεί περίπου 720 άτομα, όταν εργαζόμενοι του οργανισμού σημειώνουν πως απαιτούνται τουλάχιστον 1.500 άτομα για την εύρυθμη λειτουργία του. Εάν και τα προβλήματα στον ΟΣΕ είναι γνωστά εδώ και χρόνια, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, περιελήφθησαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την επίσπευση πλήρωσης θέσεων –κομβικών μάλιστα– στον ΟΣΕ με στόχο την «αντιμετώπιση αυξημένων αναγκών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT